Ξεκινάει από την Πέμπτη η δωρεάν διάθεση 5 self tests για τον κορωνοϊό στους μαθητές.

Σε συνάντηση του προεδρείου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) με αρμόδιους των συναρμόδιων υπουργείων, αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Η δωρεάν διάθεση πέντε self tests στους μαθητές, ηλικίας από 4 ετών έως 19 ετών, για το διάστημα από την Πέμπτη 14 έως το Σάββατο 23 Οκτωβρίου.
  • Η λειτουργία του συστήματος διάθεσης self test θα ανασταλεί από το Σάββατο 16 Οκτωβρίου και ώρα 17:00 έως τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου και ώρα 8:00 πμ. 

Σύμφωνα με το προεδρείο του ΠΦΣ, σε μεγάλο αριθμό φαρμακείων θα διατεθούν:

Ένα νέο είδος προϊόντος που περιέχει 5 self tests, με τα εξής χαρακτηριστικά: Επωνυμία κατασκευαστή: ProGnosis Biotech S.A, κωδικός προϊόντος: V1305, ονομασία προϊόντος: RAPID TEST Ag 2019-nCoV 05, συσκευασία: Πλαστικό σακουλάκι των 5 τεμαχίων.

Ένα άλλο είδος προϊόντος, με  επωνυμία κατασκευαστή: Boson, κωδικός προϊόντος: KD005BS-1, ονομασία προϊόντος: Rapid SARS-COV-2 Antigen Test Card, συσκευασία: χάρτινο κυτίο του 1 τεμαχίου.

Διενέργεια

Απο τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας ανακοινώθηκαν για το θέμα τα εξής:

  • Το self-test θα πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο,
  • Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες,
  • Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου),
  • Οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος (δηλ. κρούσμα σε συμμαθητή),
  • Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Οι υπεύθυνοι συνεχίζουν να παροτρύνουν τους γονείς μαθητών 12 ετών και άνω που δεν έχουν ακόμα εμβολιάσει τα παιδιά τους, να σπεύσουν να το κάνουν, αξιοποιώντας κατ’ αυτό τον τρόπο το ισχυρό αυτό όπλο απέναντι στην COVID-19 και συμβάλλοντας στην οικοδόμηση τείχους ανοσίας.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αυξάνεται στα €200 εκατ. η επιδότηση του clawback για τις φαρμακευτικές
Η ψυχολογία των συνηθειών: Γιατί αγωνιζόμαστε να αλλάξουμε και πώς να πετύχουμε αλλαγή
FairLife Lung Cancer Care: Το #2 Podcast για την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα