Τέσσερα προϊόντα θα τροφοδοτήσουν την αύξηση των εσόδων της Εli Lilly κατά 18% την περίοδο Ιουλίου -Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρσι.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στο φάρμακο για τον διαβήτη dulaglutide, το ανοσολογικό blockbuster ixekizumab, τη θεραπεία καρκίνου του μαστού abemaciclib και το αντίσωμα πρόληψης της ημικρανίας galcanezumab-gnlm. Αυτά, όπως υποστηρίζεται, πέτυχαν άνοδο στα έσοδά τους πάνω από 30% από έτος σε έτος.

Η Lilly με έδρα τις ΗΠΑ κατέγραψε παγκόσμια έσοδα 6,77 δισ. δολ. το τρίτο φετινό τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένων των παγκόσμιων εσόδων 423,5 εκατ. δολ. για θεραπείες για την COVID-19.

Εξαιρουμένων των εσόδων από θεραπείες για την COVID-19, η αύξηση των εσόδων ήταν 11%, τόσο στα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου όσο και στα αποτελέσματα του έτους.

«Η Lilly έδειξε ισχυρή απόδοση και πάλι αυτό το τρίμηνο. Τα έσοδα που αποδίδονται στα νεότερα φάρμακά μας αυξήθηκαν περισσότερο από 35% και αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 60% των βασικών δραστηριοτήτων μας», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της πολυεθνικής David Ricks, ο οποίος μεταξύ άλλων ανακοίνωσε δύο επιπλέον νέα.

Το πρώτο είναι ότι η Lilly έχει ξεκινήσει μια κυλιόμενη υποβολή αίτησης στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για ταχεία έγκριση της δονανεμάμπης που αφορά τη νόσο του Αλτσχάιμερ, αλλά στα πρώιμα στάδιά της. 

Το δεύτερο είναι μια νέα αίτηση φαρμάκου (NDA) στον FDA και μια αίτηση άδειας κυκλοφορίας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) για την τιρζεπατίδη για τη θεραπεία ενηλίκων με διαβήτη τύπου 2.

Και τα δύο φάρμακα, εάν εγκριθούν, θα είναι σημαντικά λανσαρίσματα για τη Lilly το 2022.

Πηγές:
.pmlive.com

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα ρόδια καθυστερούν την απώλεια όρασης που σχετίζεται με την ηλικία
Βρώμη και άλλες ιδέες για πρωινό που θα βοηθήσουν με την τουαλέτα
Οι αναπνευστικές λοιμώξεις προστατεύουν τα παιδιά από σοβαρή εξέλιξη CoViD