Οι αρχές της Σιγκαπούρης ανακοίνωσαν ότι από εδώ και στο εξής θα προσφέρουν δωρεάν περίθαλψη σε ασθενείς Covid-19 μόνο στους εμβολιασμένους πολίτες.

Το επιχείρημα είναι ότι οι ανεμβολίαστοι είναι αυτοί που πιέζουν το σύστημα υγείας. «Οι ανεμβολίαστοι αντιστοιχούν σε μια ευμεγέθη πλειονότητα αυτών που απαιτείται να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ και συνεισφέρουν δυνανάλογα στην πίεση του συστήματος» δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Η Σιγκαπούρη, γράφει το Fortune, προσφέρει υγειονομική φροντίδα μέσω ενός πλήρως ιδιωτικού συστήματος υγείας με την κυβέρνηση να συνεισφέρει στο κόστος ανάλογα με το εισόδημα του ασθενή. Για τον κορωνοϊό έκανε μια εξαίρεση και καλύπτει πλήρως το κόστος.

Στην ουσία, η νέα πολιτική θα αναγκάσει τους ανεμβολίαστους πολίτες να σηκώσουν το βάρος της νοσηλείας τους όπως κάθε μη μολυσμένος ασθενής.

Η νέα πολιτική αφορά όσους δεν έχουν εμβολιαστεί από επιλογή και όχι παιδιά κάτω των 12 ετών ή όσους δεν έκαναν εμβόλιο για ιατρικούς λόγους. Εχει ωστόσο διχάσει τους υγειονομικούς καθώς πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι λάθος να αρνείται η πολιτεία δωρεάν υγειονομική περίθαλψη με οποιοδήποτε επιχείρημα.

Πηγές:
euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Parent2Parent Support
Γυαλιά ηλίου: Πώς θα καταλάβετε ότι χρειάζονται αλλαγή
Οι ποινές σε ιδιώτες γιατρούς που αρνούνται να καλύψουν κενά στο ΕΣΥ [νομοσχέδιο]