Η AstraZeneca και οι συνεργάτες της έχουν διαθέσει δύο δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου τους για την COVID-19 σε περισσότερες από 170 χώρες σε κάθε ήπειρο του πλανήτη τους τελευταίους 11 μήνες.

Περίπου τα δύο τρίτα από αυτά έχουν προωθηθεί σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, ενώ ειδικότερα οι 175 εκατ. δόσεις παραδόθηκαν σε 130 φτωχές χώρες μέσω της παγκόσμιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης COVAX.

Ο Pascal Soriot, Διευθύνων Σύμβουλος της AstraZeneca, δήλωσε: «Το εμβόλιό μας έπαιξε βασικό ρόλο στην αντιμετώπιση της μεγαλύτερης έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία της ζωής μας: εκτιμάται ότι σώθηκαν ένα εκατομμύριο ζωές, απεφεύχθησαν 50 εκατ. λοιμώξεις, ενώ χορηγήθηκαν δύο δισεκατομμύρια δόσεις. Οι αριθμοί είναι αξιοσημείωτοι και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους έβαλαν τη ζωή τους στο πλάϊ για να βοηθήσουν σε αυτή την απίστευτη προσπάθεια. Ενώ μεγάλο μέρος του κόσμου πρέπει ακόμη να εμβολιαστεί, και υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν, τα στοιχεία είναι απόδειξη για το τι μπορεί να επιτευχθεί όταν εργαζόμαστε όλοι μαζί».

Πηγές:
www.astrazeneca.com

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Parent2Parent Support
Γυαλιά ηλίου: Πώς θα καταλάβετε ότι χρειάζονται αλλαγή
Οι ποινές σε ιδιώτες γιατρούς που αρνούνται να καλύψουν κενά στο ΕΣΥ [νομοσχέδιο]