Η Samsung Biologics ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με την Biogen για την εξαγορά του μεριδίου της στηSamsung Bioepis για 2,3 δισ. δολ. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Samsung Biologics ενέκρινε τη συναλλαγή, κατά την οποία η πληρωμή για τις μετοχές θα γίνει σε δόσεις τα επόμενα δύο χρόνια και η πλήρης ιδιοκτησία θα τεθεί σε ισχύ τη στιγμή που θα γίνει η πρώτη πληρωμή του 1 δισ. δολ. Το Διοικητικό Συμβούλιο συμφώνησε επίσης να συγκεντρώσει κεφάλαιο 3 τρισ. KRW (περίπου 2,5 δισ. δολ.) με την έκδοση νέων μετοχών, τα έσοδα των οποίων θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση των στρατηγικών σχεδίων ανάπτυξης της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς των μετοχών της Samsung Bioepis.

Η συμφωνία θα προσφέρει περαιτέρω αύξηση πωλήσεων και βελτιώσεις στο λειτουργικό περιθώριο της Samsung Bioepis με βελτιωμένη λειτουργική αποτελεσματικότητα, πλεόνασμα προϋπολογισμού και δημιουργία ταμειακών ροών. Η Samsung Bioepis κυκλοφόρησε με επιτυχία πέντε βιο-ομοειδή παγκοσμίως, τρία στα αυτοάνοσα και δύο στην ογκολογία. Επιπλέον, ένα προϊόν πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά και τέσσερα βιο-ομοειδή βρίσκονται σε κλινικές δοκιμές Φάσης 3. Η πλήρης εξαγορά του μεριδίου της Biogen αναμένεται να επιταχύνει τις δυνατότητες ανάπτυξης της Samsung Bioepis και τις μελλοντικές επιδόσεις στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων, με βελτιωμένη αυτονομία και ευελιξία στις επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Πηγές:
www.prnewswire.com

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα ρόδια καθυστερούν την απώλεια όρασης που σχετίζεται με την ηλικία
Βρώμη και άλλες ιδέες για πρωινό που θα βοηθήσουν με την τουαλέτα
Οι αναπνευστικές λοιμώξεις προστατεύουν τα παιδιά από σοβαρή εξέλιξη CoViD