H UCB με έδρα το Βέλγιο σημείωσε επιτυχία στην κλινική δοκιμή Φάσης ΙΙΙ που αξιολογεί τη ζιλουκοπλάνη ως πιθανή θεραπεία για ενήλικες με γενικευμένη μυασθένεια gravis, που αποτελεί μια σπάνια αυτοάνοση νόσο.

Τα δεδομένα από τη μελέτη RAISE Φάσης ΙΙΙ έδειξαν ότι το zilucoplan πέτυχε σημαντική κλινική βελτίωση μετά από 12 εβδομάδες χορήγησής σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο. Αναλυτικά στοιχεία από τη μελέτη θα παρουσιαστούν σε μελλοντικό ιατρικό συνέδριο.

Ο James F. Howard, επικεφαλής του τμήματος νευρομυϊκών διαταραχών στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας και επικεφαλής ερευνητής στη δοκιμή RAISE, είπε ότι οι ασθενείς με gMG μπορεί να εμφανίσουν ποικίλα και εξουθενωτικά συμπτώματα. Η μελέτη δείχνει ότι το zilucoplan μπορεί να προσφέρει ένα σημαντικό βήμα προόδου στην αντιμετώπιση των ανεκπλήρωτων αναγκών των ατόμων που ζουν με gMG.

Με βάση τα δεδομένα από τη μελέτη RAISE, η UCB σκοπεύει να αναζητήσει ρυθμιστική έγκριση στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και την Ιαπωνία. Οι αρχειοθετήσεις αναμένονται εντός του έτους.

Πηγές:
www.biospace.com

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γ. Παππάς στο iatronet.gr: Τι μας ανησυχεί με τη γρίπη των πτηνών
Νεότερες Εξελίξεις στην αρθροσκόπηση ώμου
ΦΣΘ: Δωρεά στον Ελληνικό Ερυθρό Σταθρό στη μνήμη θύματος των Τεμπών