Η COVID-19 προκαλεί εξασθένηση της κινητικότητας και της σωματικής δύναμης σε ηλικιωμένους που έχουν αυξημένο κίνδυνο λοίμωξης και σοβαρής νόσησης ανακάλυψαν προηγούμενες έρευνες.

Στο μεταξύ η "long COVID," μπορεί ενδεχομένως να οδηγήσει σε μακροχρόνιες αναπνευστικές και καρδιακές διαταραχές.

Επίσης έχει συγκριθεί με το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης και συνδεθεί με προβλήματα μνήμης και ψυχικής υγείας, καθώς και εξασθένηση της εγκεφαλικής και νεφρικής λειτουργίας.

Στην παρούσα ανάλυση 133.366 ενηλίκων  65 ετών και άνω που διαγνώστηκαν με COVID-19, ο Cohen κατέγραψε εμμένουσα ή νέα κατάσταση υγείας που άρχιζε 21 ημέρες μετά από θετικό τεστ.

Άνθρωποι που μολύνθηκαν από τον ιό είχαν σχεδόν 8% περισσότερες πιθανότητες για πνευμονική ανεπάρκεια και 6% περισσότερες για σοβαρή κόπωση εβδομάδες μετά από θετικό τεστ.

Είχαν επίσης πάνω από 4% υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης και 3% υψηλότερο κίνδυνο να διαγνωστούν με διαταραχή ψυχικής υγείας όπως άγχος ή κατάθλιψη.

Αρρυθμίες και διαταραχές πήξης αίματος ήταν επίσης πιο συχνές σε ηλικιωμένους που είχαν μολυνθεί από κορωνοιό.

Ωστόσο σε σύγκριση με ανθρώπους που διαγνώστηκαν με άλλη νόσο του κατώτερου αναπνευστικού από ιό, μόνο πνευμονική ανεπάρκεια, άνοια και κούραση ήταν συχνές σε όσους είχαν COVID-19.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σεξουαλικά ενεργές οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση
ΕΟΔΥ: 22 νέα κρούσματα λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου - 9 ακόμη θάνατοι
Το ψηφιακό μας αντίγραφο, η γυναίκα που μίλησε ξανά και άλλες λύσεις τεχνητής νοημοσύνης στην Υγεία