Μεγάλη είναι η προθυμία να βοηθηθούν οι πρόσφυγες πολέμου από την Ουκρανία. Στο Βερολίνο, για παράδειγμα, περισσότερα από 500 ιατρεία προσφέρουν δωρεάν ιατρική και ψυχολογική θεραπεία σε όσους έχουν πληγεί.

"Αυτό είναι ένα ισχυρό μήνυμα από τους συμβεβλημένους γιατρούς  του Βερολίνου, για το οποίο είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους γιατρούς και τους ψυχοθεραπευτές για τη μεγάλη προθυμία τους να βοηθήσουν", δήλωσε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Νόμιμων Ιατρών Ασφάλισης Υγείας Βερολίνου (KV).

Η KV δημοσίευσε στον ιστότοπό της μια επισκόπηση των ιατρείων που προσφέρουν δωρεάν ιατρική περίθαλψη. Η πλειοψηφία των γιατρών και των ψυχοθεραπευτών περιθάλπουν πρόσφυγες στα ιατρεία τους. Πολλοί έχουν επίσης συμφωνήσει να παρέχουν φροντίδα και περίθαλψη στα ίδια τα προσφυγικά καταλύματα.

Η KV επισημαίνει ότι οι πολιτικοί πρέπει να βρουν γρήγορα λύσεις για ζωτικής σημασίας και πολύ ακριβές θεραπείες. "Οι πρόσφυγες που χρειάζονται αιμοκάθαρση έχουν ήδη φτάσει στο Βερολίνο. Αυτές οι θεραπείες δεν μπορούν να αναβληθούν, αλλά το υψηλό κόστος δεν μπορεί να επιβαρύνει ούτε τα ιατρεία, ανέφερε.

 

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποια είναι τα οφέλη του ανανά στην υγεία
Απαραίτητη η υλοποίηση μελετών που θα διερευνήσουν τα κίνητρα για την κάλυψη κενών θέσεων υγειονομικών δομών της χώρας
Διαγραφή Πολάκη για φραστική επίθεση σε συνεργάτιδα του 'Αδ. Γεωργιάδη στη Βουλή - Δάκρυσε η Αθηνά Λινού