Σε κοινή ενημέρωση προχώρησαν ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αναφορικά με τα σοβαρά εμπόδια που έχουν προκύψει στην εξυπηρέτηση των ανασφάλιστων συμπολιτών βάσει της πρόσφατης απόφασης του υπουργείου Υγείας που προβλέπει συνταγογράφηση φαρμάκων και διαγνωστικών εξετάσεων μόνο από δημόσια νοσοκομεία και δημόσιες δομές. 

Η απόφαση αυτή, που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2022 και ύστερα από τρεις συνεχόμενες αναβολές εφαρμογής της, αποκλείει τους ιδιώτες γιατρούς από το δικαίωμα συνταγογράφησης σε ανασφάλιστους, πλην συγκεκριμένων εξαιρέσεων. 

Όπως υποστηρίζεται με τα κρούσματα της COVID-19 να αυξάνονται επικίνδυνα και τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα να αρχίζουν να πιέζονται και πάλι, μια τέτοια απόφαση αφαιρεί ουσιαστικά από τους ανασφάλιστους το δικαίωμα πρόσβασης στη συνταγογράφηση. 

Και εγώ λέω δεν γίνεται από την μία να μιλάμε για ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση και από την άλλη να "φρενάρουμε μέτρα" που ίσως μπορέσουν εν μέρει να τιθασεύσουν το τέρας….

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ασημένιος Ολυμπιονίκης ο Απόστολος Χρήστου στο Παρίσι
Γιατί να κάνουμε σιέστα
Ασπιρίνη και μείωση πιθανοτήτων για καρκίνο στο παχύ έντερο- Ποιος ωφελείται περισσότερο