Η χρήση πλαστικών είναι ένα μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα - όχι τόσο μεγάλο όσο οι ρύποι και η καταστροφή των δασών από βιομηχανίες, και ούτε στον βαθμό που η συλλογική "ατομική ευθύνη" των πολιτών θα είναι αυτό που θα γείρει τελικά την πλάστιγγα προς ένα καλύτερο μέλλον.

Αλλά και πάλι, το να μην μολύνουμε το περιβάλλον περισσότερο από ό,τι χρειάζεται, είναι καλό να γίνει συνήθεια. Και το να χρησιμοποιούμε λιγότερο πλαστικό είναι ένα καλό πρώτο βήμα.

Δείτε ορισμένους τρόπους για να το καταφέρετε αυτό.

Επενδύστε σε επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες αγορών

Υπολογίζεται ότι χρησιμοποιούνται 5 τρισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες κάθε χρόνο. Οι επιπτώσεις των πλαστικών σακουλών στο περιβάλλον έχουν γίνει τόσο σοβαρές που ορισμένα κράτη έχουν επιβάλει απαγορεύσεις στις πλαστικές σακούλες μιας χρήσης.

Αρκετά άλλα κράτη έχουν επικεντρωθεί στην εφαρμογή πιο αποτελεσματικών προγραμμάτων ανακύκλωσης. Αν αγοράζετε συχνά χύμα φρούτα και λαχανικά, παραλείψτε τις πλαστικές σακούλες προϊόντων. Αντ' αυτού, χρησιμοποιήστε επαναχρησιμοποιήσιμες σακούλες προϊόντων από πλέγμα.

Μην αγοράζετε προϊόντα σε πλαστικές συσκευασίες

Στον βαθμό που μπορείτε, αν ένα προϊόν κυκλοφορεί και μέσα σε χάρτινη συσκευασία ή χύμα, προτιμήστε το. Αντί για κρεμοσάπουνο, για παράδειγμα, μπορείτε να αγοράσετε μια μπάρα σαπούνι, που συνήθως βρίσκονται σε χάρτινη συσκευασία.

Προσοχή στη συσκευασία

Στα περισσότερα μαγαζιά, είναι αδύνατο να φύγετε χωρίς πλαστικά. Αν δεν είστε αρκετά τυχεροί να ζείτε κοντά σε ένα κατάστημα χύμα τροφίμων, τα προϊόντα σούπερ μάρκετ - ψωμί, κρέας, φυστικοβούτυρο και τυρί - είναι όλα τυλιγμένα σε πλαστικό.

Φέρτε το δικό σας μπουκάλι

Εάν πίνετε τα οκτώ ποτήρια σας την ημέρα από πλαστικά μπουκάλια, αυτό δεν βοηθά ούτε το πορτοφόλι σας, ούτε το περιβάλλον. Κρατήστε ένα μπουκάλι και ξαναγεμίστε το, ή επενδύστε σε ένα παγούρι που θα κρατά και το νερό σας δροσερό. Το εμφιαλωμένο νερό είναι μια τεράστια άνεση, αλλά είναι καλό να μην κάνουμε κατάχρηση των ανέσεων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο χρόνιος βήχας μπορεί να είναι κληρονομικός [μελέτη]
Κ. Τσιάρας: Απαιτείται συνεργασία όλων των εμπλεκομένων για τον περιορισμό κι εκρίζωση της πανώλης
Λέιζερ για τη μυωπία: Μπορεί να γίνει το καλοκαίρι;