Ο χρόνος - δυστυχώς - είναι χρήμα. Και μάλλον όχι δικό μας χρήμα, η παροιμία αυτή φτιάχτηκε και συντηρείται από τους ανθρώπους που αληθινά βγάζουν πολλά χρήματα. Για τους υπόλοιπους από εμάς, ο χρόνος είναι επίσης στρες, και αυτό το στρες δεν μας επιτρέπει πολλές φορές να φροντίσουμε όπως πρέπει τον εαυτό μας. Αυτό σημαίνει ότι η μαγειρική μας μένει πίσω συχνά, και καταφεύγουμε σε πρόχειρες, ανθυγιεινές και ακριβές λύσεις.
Ορίστε μερικές ιδέες για πολύ εύκολα γεύματα που μπορείτε να φτιάξετε σε χρόνο-ρεκόρ, και να τα έχετε έτοιμα για το μεσημεριανό διάλειμμα. Και, όχι, τονοσαλάτα δεν θα προτείνουμε: Ας φτιάξουμε κάτι πιο λαχταριστό και με πλούσια γεύση.
Σούπα με φακές
Δεν χρειάζεται πάνω από 15 λεπτά για να βράσουν οι φακές. Ρίξτε μέσα πολτό ντομάτας, κόψτε μερικά ακόμα λαχανικά όπως κρεμμύδι και σέλινο και θα έχετε ένα γεύμα που προσφέρει τεράστιες ποσότητες φυτικών ινών και πρωτεΐνης. Το ίδιο ισχύει και για τα ρεβίθια, αν τα πάρετε κατεψυγμένα ή σε κονσέρβα.
Σαλάτα με γαρίδες
Μερικές αποφλοιωμένες γαρίδες, που μπορείτε να βρείτε εύκολα στο σούπερ μάρκετ, θέλουν γύρω στα 5 λεπτά για να μαγειρευτούν. Χρησιμοποιήστε τις ως πηγή πρωτεΐνης σε μια σαλάτα με βάση το αγαπημένο σας λαχανικό, και προσθέστε κρεμώδες αβοκάντο για επιπλέον καλά λιπαρά, και λίγο χυμό λεμονιού.
Αυγοσαλάτα με γιαούρτι
Αντί για μαγιονέζα, που προσθέτει κενές θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά, αναμείξτε βραστά αυγά με στραγγιστό γιαούρτι, και προσθέστε λαχανικά που θα κάνουν αντίθεση στη γεύση, όπως κρεμμύδι, πιπεριές, ντοματίνια και μαϊντανό.
Σολομός με γλυκοπατάτες
Οι γλυκοπατάτες χρειάζονται περισσότερο από 15 λεπτά στον φούρνο, ναι. Είναι όμως σούπερ υγιεινές και είναι ό,τι πιο εύκολο στο μαγείρεμα - απλά τις αλείφετε με λίγο λάδι και τις αφήνετε να ψηθούν. Λατρεύουν τα καυτερά μπαχαρικά, που δημιουργούν ενδιαφέρουσα αντίθεση στη γεύση. Ψήστε και ένα φιλέτο σολομού (ή ανοίξτε μια κονσέρβα σε νερό) και έχετε ένα σούπερ απλό αλλά και σούπερ υγιεινό πιάτο.
Σαλάτα με σπανάκι και κοτόπουλο
Το σπανάκι μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή ως βάση σαλάτας, μιας και είναι το λαχανικό με την πιο πυκνή περιεκτικότητα θρεπτικών συστατικών. Το κοτόπουλο, από την άλλη, χρειάζεται δέκα λεπτά για να μαγειρευτεί (αν έχουμε στήθος και το έχουμε κόψει σε μικρότερα κομμάτια) και μπορείτε να προσθέσετε φέτα, βαλσάμικο, ντοματίνια και ελαιόλαδο για να φτιάξετε ένα πιάτο που - αν και δεν κερδίζει δάφνες πρωτοτυπίας - θα σας χορτάσει για πολλές ώρες.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποιοι είναι πιο ευάλωτοι στη long COVID ηλικιακά [μελέτη]
Καρκίνος στομάχου - ΕΚΠΑ: Ποιες είναι οι εξελίξεις στην αντιμετώπιση της νόσου
10,3 εκατομμύρια άνθρωποι με ιλαρά το 2023 - Στους 107.500 οι θάνατοι