Τρία φημισμένα ερευνητικά ιδρύματα ξεκίνησαν μια συλλογική προσπάθεια κατά των παιδιατρικών καρκίνων. Συνδυάζοντας την πνευματική τους ηγεσία, την τεχνογνωσία και τη χρηματοδότηση των ιδρυμάτων τους, οι ερευνητές του Broad Institute του MIT και του Harvard στο Cambridge, MA, του Dana-Farber Cancer Institute στη Βοστώνη, MA, και του St. Jude Children's Research Hospital στο Memphis, TN, στοχεύουν να καλύψουν τα κενά στην κατανόηση της βιολογίας των παιδιατρικών καρκίνων και να επιταχύνουν την ανάπτυξη νέων θεραπειών.

Με χρηματοδότηση άνω των 60 εκατομμυρίων δολαρίων σε διάστημα 5 ετών, το έργο "Pediatric Cancer Dependencies Accelerator" θα χαρακτηρίσει, μεταξύ άλλων, το γενετικό και επιγενετικό τοπίο των παιδιατρικών καρκίνων, θα αναπτύξει συστήματα μοντέλων και θα εντοπίσει αποτελεσματικές συνδυαστικές θεραπείες.

Το Κέντρο Καρκίνου Fred Hutchinson του Σιάτλ Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι ο Mike και η Jackie Bezos και η οικογένειά τους θα συνεισφέρουν 710,5 εκατομμύρια δολάρια στο ίδρυμα τα επόμενα 10 χρόνια για την επιτάχυνση της έρευνας - και την αύξηση του εύρους των ιατρικών ανακαλύψεων- σχετικά με τον καρκίνο και τις μολυσματικές ασθένειες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η δωρεά-ορόσημο θα βοηθήσει στην πρόσληψη 36 ερευνητών και του προσωπικού τους, θα παράσχει χρηματοδότηση για εργαστηριακό χώρο, εξοπλισμό και τεχνολογία που θα ενισχύσει τη συνεργασία, θα υποστηρίξει την κατασκευή ενός νέου ερευνητικού κτιρίου,  θα επεκτείνει τις δυνατότητες κλινικής έρευνας του ιδρύματος και θα αυξήσει τον αριθμό των κλινικών δοκιμών που είναι διαθέσιμες στους ασθενείς, καθώς και τον αριθμό και την ποικιλομορφία των ασθενών που εγγράφονται στις δοκιμές, ενώ  θα επιτρέψει στο Ολοκληρωμένο Ερευνητικό Κέντρο Ανοσοθεραπείας του ιδρύματος "να επεκτείνει τις στρατηγικές που βασίζονται στο ανοσοποιητικό σύστημα για τη θεραπεία του καρκίνου και να εμβαθύνει την κατανόηση των βιολογικών μηχανισμών που διέπουν την ανοσοθεραπεία". 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Λήμνος: Ασθενής έστειλε 25 “τυλιχτά” στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου για να ευχαριστήσει το προσωπικό
Ενδυνάμωση της εκούσιας κίνησης στη νόσο του Πάρκινσον [μελέτη]
Συνάντηση Γεωργιάδη - Ζαχαράκη για το δημογραφικό