Η επιτροπή ανθρώπινων φαρμάκων του EMA (CHMP) συνέστησε την επέκταση της χρήσης των εμβολίων της Pfizer (Comirnaty) και Moderna (Spikevax) κατά του αρχικού στελέχους του κορωνοϊού σε παιδιά από 6 μηνών και πάνω.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή συνιστά να συμπεριληφθεί η χρήση σε παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 4 ετών για το Comirnaty και τη χρήση σε παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 5 ετών για το Spikevax. Το Comirnaty και το Spikevax έχουν ήδη εγκριθεί τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά ηλικίας από 5 και 6 ετών, αντίστοιχα.

Σε παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 4 ετών, το Comirnaty μπορεί να χορηγηθεί ως αρχικός εμβολιασμός που αποτελείται από τρεις δόσεις. Οι δύο πρώτες δόσεις χορηγούνται με διαφορά τριών εβδομάδων, ακολουθούμενη από μια τρίτη δόση που χορηγείται τουλάχιστον 8 εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση.

Σε παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 5 ετών, το Spikevax μπορεί να χορηγηθεί ως αρχικός εμβολιασμός που αποτελείται από δύο δόσεις (25 μικρογραμμάρια η καθεμία), με διαφορά τεσσάρων εβδομάδων. Για τα παιδιά αυτών των ηλικιακών ομάδων, και τα δύο εμβόλια χορηγούνται ως ενέσεις στους μύες του άνω βραχίονα ή του μηρού.

Πηγές:
EMA

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας - "Ασπίδα" ο θηλασμός και η μη κατάχρηση απολυμαντικών
Σκιάθος: Ασθενοφόρο παρέσυρε δύο γυναίκες με τον καθρέφτη [video]
Πού θα γίνουν τη Δευτέρα δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ