Εκλεισε μια από τις κεντρικές της συνοικίες η Γουχάν, μετά την ανακάλυψη κρουσμάτων Covid, καθώς η Κίνα επιμένει με μια προσέγγιση μηδενικής ανοχής στον ιό σχεδόν τρία χρόνια από τότε που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην πόλη.

Σύμφωνα με το Bloomberg, στους περίπου 900.000 κατοίκους της περιοχής Hanyang είπαν να μείνουν στα σπίτια τους από την Τετάρτη, όπως δήλωσε μια εκπρόσωπος του CDC της περιοχής.

Ένας άλλος αξιωματούχος του υγειονομικού γραφείου της Hanyang είπε ότι το lockdown θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή και ότι όλες οι μη απαραίτητες επιχειρήσεις κλήθηκαν να κλείσουν. Τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία θα παραμείνουν σε λειτουργία.

Μετά την εξάλειψη του ιού έως τον Απρίλιο του 2020, η Γουχάν είδε μια μακρά περίοδο χωρίς κρούσματα, με τη ζωή στην πόλη όπου επιβλήθηκε το πρώτο λουκέτο παγκοσμίως λόγω του κορωνοϊού να επιστρέφει στην κανονικότητα. Αυτό έληξε τον Ιούλιο φέτος, όταν οι αξιωματούχοι έβαλαν λουκέτο στην περιοχή Jiangxia, η οποία φιλοξενεί σχεδόν 1 εκατομμύριο ανθρώπους στα περίχωρα της Ουχάν.

Πηγές:
euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας - "Ασπίδα" ο θηλασμός και η μη κατάχρηση απολυμαντικών
Σκιάθος: Ασθενοφόρο παρέσυρε δύο γυναίκες με τον καθρέφτη [video]
Πού θα γίνουν τη Δευτέρα δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ