Δυναμικό παρόν στον κλάδο των κλινικών μελετών δίνει ο HACRO από τον Σεπτέμβριο του 2012. Με καίριες και ουσιαστικές παρεμβάσεις, ο Σύλλογος έχει συνεισφέρει καθοριστικά στην ανάδειξη των θεμάτων που απασχολούν τα μέλη του και αφορούν στις κλινικές δοκιμές αλλά και γενικότερα στη βιοϊατρική έρευνα στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πρόθεση της Πολιτείας να προσελκύσει περισσότερες μελέτες στην Ελλάδα, ξεπερνώντας εμπόδια και δυστοκίες του παρελθόντος, αναδεικνύοντας τη χώρα ως ένα ελκυστικό προορισμό για νέες επενδύσεις στον τομέα των κλινικών μελετών.

Απώτερος στόχος όλων των ενεργειών που έχει αναλάβει κατά καιρούς ο Σύλλογος είναι το κλινικό όφελος του ασθενή και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής που απολαμβάνει, η προαγωγή της επιστημονικής γνώσης, η διακράτηση του επιστημονικού ταλέντου στη χώρα μας και η αύξηση της απασχόλησης στον τομέα των κλινικών μελετών.

Η Πρόεδρος του HACRO κα Ευαγ. Κοράκη δήλωσε σχετικά: «Οι κλινικές μελέτες μπορούν να αποτελέσουν βασικό πυλώνα της εθνικής οικονομίας με πολλαπλά οφέλη για όλους. Η χώρα μας έχει τη δύναμη και το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό όχι μόνο να υποστηρίξει την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου, αλλά και να πρωταγωνιστήσει στις διεθνείς αγορές, Ο HACRO συνεργάζεται στενά με όλους τους φορείς για την ανάπτυξη της κλινικής έρευνας στην Ελλάδα.

Για τον HACRO

Ο Σύλλογος Επιχειρήσεων Διεξαγωγής Κλινικών Μελετών Ελλάδας (HACRO) απαρτίζεται από τις εταιρίες οι οποίες λειτουργούν ως κατ’ Ανάθεση Οργανισμοί Έρευνας (CROs - Contract Research Organizations) στην Ελλάδα. Ο βασικός στόχος του Συλλόγου είναι η προαγωγή της Κλινικής Έρευνας στην Ελλάδα περιλαμβάνοντας,  την επιμόρφωση και εκπαίδευση όλων των επαγγελματιών που συμμετέχουν στις κλινικές έρευνες, τη σωστή ενημέρωση και πληροφόρηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με την κλινική έρευνα, καθώς και την εφαρμογή και τήρηση του κώδικα δεοντολογίας για την κλινική έρευνα και πρακτική στην Ελλάδα. Ο Σύλλογος και τα μέλη του δεσμεύονται για την εφαρμογή των διεθνώς αναγνωρισμένων προτύπων και πρακτικών στη διεξαγωγή της Κλινικής Έρευνας, για την τήρηση των Εθνικών και Διεθνών Κανονισμών, καθώς και για την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας στη διεξαγωγή της Κλινικής Έρευνας, λαμβάνοντας πρωτίστως υπόψη τη διασφάλιση της ευζωίας και των δικαιωμάτων των ασθενών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
389 σύνεδροι παρακολούθησαν υβριδικά το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικών Μελετών & Έρευνας
Κακώσεις χόνδρου αθλητών κατά την αγωνιστική περίοδο
Εικαστική ψυχοθεραπεία: Όταν το τραύμα λύνεται μέσα από την έκφραση