Η ανάδρομη εκσπερμάτιση είναι όταν το σπέρμα εισέρχεται στην ουροδόχο κύστη αντί να βγει από το πέος. Αν σας συμβεί, θα εξακολουθείτε να αισθάνεστε την αίσθηση του οργασμού με ανάδρομη εκσπερμάτωση, αλλά δεν θα δείτε τίποτα να βγαίνει. Ένα άλλο όνομα για την ανάδρομη εκσπερμάτιση είναι ξηρός οργασμός.
Τι προκαλεί την ανάδρομη εκσπερμάτιση;
Η ανάδρομη εκσπερμάτιση προκαλείται από ένα πρόβλημα με τον μυ της ουροδόχου κύστης σας. Συνήθως, όταν κάνετε σεξ, ένας μικρός μυς-σφιγκτήρας κρατά την κύστη σας κλειστή. Αν αυτός ο μυς παραμείνει ανοιχτός, το σπέρμα μπορεί να ρέει προς τα πίσω κατά τη διάρκεια του οργασμού και να εισέλθει στην ουροδόχο κύστη. Αυτό μπορεί να αυξήσει το στρες σας γύρω από την σεξουαλική πράξη αλλά και να κάνει αδύνατο για την σύντροφό σας να συλλάβει αν προσπαθείτε να κάνετε παιδί.
Οι συνθήκες που μπορεί να το προκαλέσουν περιλαμβάνουν:
Μερικά φάρμακα για την αρτηριακή πίεση
Μερικά φάρμακα για την κατάθλιψη
Φάρμακα για προβλήματα προστάτη
Χειρουργική ουρήθρας
Χειρουργική προστάτη
Νευρική βλάβη
Αφαίρεση προστάτη
Αφαίρεση κύστης
Προβλήματα με την παραγωγή σπέρματος
Ακτινοθεραπεία στην περιοχή της πυέλου
Το κύριο σύμπτωμα της ανάδρομης εκσπερμάτωσης είναι η έλλειψη σπέρματος που βγαίνει κατά τη διάρκεια ενός οργασμού. Ο οργασμός σας θα έχει λιγότερη εκσπερμάτιση από το συνηθισμένο ή καθόλου. Τα θολά ούρα μετά το σεξ μπορεί επίσης να είναι σημάδι ανάδρομης εκσπερμάτισης.
Για να καταλάβει την αιτία των ξηρών οργασμών σας, ο γιατρός θα ρωτήσει για το ιατρικό σας ιστορικό και θα σας κάνει μια σωματική εξέταση. Μπορεί να σας ζητήσει να δώσετε δείγμα ούρων λίγο μετά τον οργασμό, ώστε να το ελέγξει για σπέρμα. Αυτή η εξέταση γίνεται συχνά στο ιατρείο. Ο γιατρός σας μπορεί να σας ζητήσει να ουρήσετε, να αυνανιστείτε μέχρι τον οργασμό και μετά να ουρήσετε ξανά.
Πώς αντιμετωπίζεται η ανάδρομη εκσπερμάτιση;
Η θεραπεία για την ανάδρομη εκσπερμάτιση εξαρτάται από την αιτία. Αν έχετε νευρική βλάβη, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει φαρμακευτική αγωγή. Αλλά τα φάρμακα που συνταγογραφούνται πιο συχνά για αυτήν την πάθηση μπορεί να προκαλέσουν υψηλότερη αρτηριακή πίεση και ταχύτερο καρδιακό ρυθμό. Μπορεί να μην είναι καλή επιλογή αν έχετε ιστορικό καρδιακής νόσου ή υψηλής αρτηριακής πίεσης.
Πότε να επισκεφτείτε έναν γιατρό για την ανάδρομη εκσπερμάτιση
Η ανάδρομη εκσπερμάτιση δεν είναι επιβλαβής και δεν επηρεάζει την ικανότητά σας να έχετε στύση ή να έχετε οργασμό. Πολλοί άνθρωποι με ανάδρομη εκσπερμάτιση εξακολουθούν να έχουν μια ευχάριστη σεξουαλική ζωή.
Επειδή οι ξηροί οργασμοί μπορεί να είναι σημάδι άλλων παθήσεων, είναι πάντα καλή ιδέα να μιλήσετε με τον γιατρό σας για να αποκλείσει άλλες πιθανότητες.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο Χρίστος Λιάπης υπογράφει το βιβλίο του ''Λαβωμένος Ίαμβος''
Συνάντηση πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τον υπουργό Υγείας της Σαουδικής Αραβίας
Goody's-Everest: Επέκταση στο εξωτερικό με 9 νέα σημεία έως το τέλος του 2024