Πάρα πολλά παιδιά καταλήγουν κάθε χρόνο στο νοσοκομείο λόγω ατυχήματος με κάποιο παιχνίδι, και ειδικά την περίοδο των γιορτών. Αυτές είναι μερικές συμβουλές για την ασφάλεια των παιδιών σας την περίοδο των γιορτών - ειδικά αν έχετε πολύ μικρό παιδί, που βρίσκεται ακόμα στο σημείο που αναγνωρίζει τα πάντα... βάζοντάς τα στο στόμα του.

  • Οι μπαταρίες και οι μαγνήτες αποτελούν πολύ συχνό ύποπτο για ατύχημα. Σε ιδιαίτερα δύσκολες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί και χειρουργείο, ειδικά αν δύο μαγνήτες κολλήσουν εσωτερικά. Οι μικρές μπαταρίες - εκείνες που μοιάζουν με κουμπιά - αποτελούν τεράστιο κίνδυνο. Τέτοιες μικρές μπαταρίες βρίσκονται πολύ συχνά σε ευχετήριες κάρτες που παίζουν μουσική.
  • Κοιτάξτε προσεκτικά όλα τα νέα παιχνίδια για να δείτε αν υπάρχουν μικρά κομμάτια ή οτιδήποτε που θα μπορούσε να σπάσει και να τραυματίσει το μωρό σας. Ελέγξτε για τι ηλικίες προτείνεται το παιχνίδι προτού το αγοράσετε. Τα παιχνίδια που γράφουν ότι είναι για ηλικίες 3+ συνήθως δεν είναι ασφαλή για μικρότερα παιδιά.
  • Αγοράστε προσεκτικά παιχνίδια από καταστήματα που εμπιστεύεστε. Οι κανονισμοί κατασκευής παιδικών παιχνιδιών είναι περιοριστικοί, και όλες οι μεγάλες εταιρείες οφείλουν να τους ακολουθούν. Αν ψωνίζετε online, διαβάστε προσεκτικά τις κριτικές και δώστε προσοχή στην παρουσίαση και το εξώφυλλο του παιχνιδιού: Όσο χειρότερη είναι η κατασκευή του (κακό Photoshop, ορθογραφικά λάθη), μάλλον τόσο χειρότερης ποιότητας θα είναι και το παιχνίδι.
  • Τα λούτρινα και τα μαξιλάρια μπορεί να είναι επικίνδυνα για πολύ μικρά μωρά, καθώς μπορεί να προκαλέσουν ασφυξία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η πρόσθετη ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση των κυττάρων
Ο ΙΣΑ είναι αντίθετος στην άσκηση ιδιωτικού έργου των ειδικευόμενων ιατρών
Αυξάνονται οι τιμές σε 580 φάρμακα [λίστα]