Μόνο το 14% των καρκίνων που διαγιγνώσκονται στις ΗΠΑ εντοπίζονται μετά από συνιστώμενη εξέταση, αναφέρει έρευνα του NORC του University of Chicago.

Το ποσοστό καρκίνων που εντοπίζονται από εξέταση στις ΗΠΑ το 2017 υπολογίστηκε ως το αποτέλεσμα του ποσοστού εξετάσεων και του αναμενόμενου αριθμού καρκίνων που εντοπίστηκαν από εξέταση διαιρούμενο με τα συνολικά περιστατικά καρκίνου. Το ποσοστό εξέτασης υπολογίστηκε από αυτοαναφερθέντα στοιχεία για τους προηγούμενους 12 μήνες, συμμετεχόντων στην έρευνα U.S. National Health Interview Survey.

Η έκθεση έδειξε ότι το 57% όλων των διαγνωσμένων καρκίνων δεν είχαν σύσταση για εξέταση και εντοπίστηκαν όταν οι ασθενείς ήταν συμπτωματικοί. Για τη μειοψηφία των καρκίνων που εντοπίστηκαν από εξετάσεις το ποσοστό καρκίνων που εντοπίζονται από εξέταση ποικίλλει ανά είδος καρκίνου, με την πλειοψηφία των διαγνωσμένων καρκίνων μαστού να εντοπίζονται με μαστογραφία.

Τα μισά από τα περιστατικά  καρκίνου τραχήλου  (52 %) εντοπίζονται από Παπ τεστ ενώ το 45%  των διαγνωσθέντων περιστατικών καρκίνου στο παχύ έντερο εντοπίζονται από εξέταση. Για τον καρκίνο πνεύμονα, μόνο το 3% των διαγνώσεων γίνεται από εξέταση.

Η Caroline Pearson, αντιπρόεδρος του NORC, σημείωσε ότι αντικαρκινικές αγωγές έχουν βελτιωθεί τις τελευταίες δεκαετίες αλλά η ικανότητα του συστήματος υγείας για εξέταση καρκίνου που είναι αναγκαία για την έγκαιρη διάγνωση έχει ακόμα μακρύ δρόμο να διανύσει.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
'Οργανο σε τσιπ: Η εξέλιξη που θα καταργήσει τα πειραματόζωα
Απλές συμβουλές για διατροφή και καλή υγεία
CrossFit: Όσα θέλετε να ξέρετε