Με μία νέα συνεργασία, αυτή τη φορά με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (Center for Digital Innovation - CDI) της Pfizer συνεχίζει σταθερά και συστηματικά τη στρατηγική επένδυση στις συνεργασίες με το ελληνικό οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας, δίνοντας παράλληλα και στους ασθενείς ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση της νέας πραγματικότητας στο πεδίο της ψηφιακής τεχνολογίας για την Υγεία.

Η νέα συνεργασία με τη Μονάδα Επεξεργασίας Σήματος και Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (SPBTU) του Εργαστηρίου Τηλεπικοινωνιών ΑΠΘ στοχεύει στην ανάπτυξη και την επικύρωση νέων ψηφιακών βιοδεικτών (digital biomarkers) για την αξιολόγηση νόσων στα πεδία της Φλεγμονής (Inflammation) και της Ανοσολογίας (Immunology), αξιοποιώντας εφαρμογές για κινητές συσκευές και για σοβαρά/εφαρμοσμένα παιχνίδια (serious games).

Στο συγκεκριμένο έργο, σε όλες τις φάσεις ανάπτυξης των εφαρμογών μέτρησης ψηφιακών βιοδεικτών, από τον σχεδιασμό έως την υλοποίηση και τις δοκιμές, εκτός από τους επαγγελματίες υγείας θα εμπλακούν ενεργά και ασθενείς, ώστε να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες και των δύο πλευρών, κάτι που είναι απολύτως συνεπές με την ασθενοκεντρική προσέγγιση της Pfizer.

Ταυτόχρονα, υπηρετώντας την αρχή για διεθνείς συνεργασίες που συμβάλλουν στην παγκόσμια θετική επίδραση του έργου της, η Pfizer έχει εξασφαλίσει στο συγκεκριμένο έργο τη συμμετοχή μίας διεπιστημονικής ομάδας από Ελλάδα, Ολλανδία και Πορτογαλία, υπό τον συντονισμό του ΑΠΘ, καθώς και τμημάτων του παγκόσμιου δικτύου της εταιρείας, όπως το Τμήμα Ανοσολογίας & Φλεγμονής της Ολλανδίας και το Global Medical Affairs.

«Μέσα από τις συνεργασίες μας με το ελληνικό οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας αναδεικνύουμε προτάσεις και λύσεις που μπορούν να φέρουν επανάσταση στον κλάδο της υγείας, κάτι που αποτελεί σταθερό στόχο μας. Και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που αυτή η νέα συνεργασία μας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έχει αφενός διεθνή διάσταση και αφετέρου δίνει ενεργό ρόλο στους ασθενείς. Άλλωστε, στόχος του CDI είναι οι καινοτόμες ανακαλύψεις που αλλάζουν τη ζωή των ασθενών και αυτές οι συνεργασίες μας φέρνουν πιο κοντά στον στόχο μας», δήλωσε ο Nico Gariboldi, Επικεφαλής του CDI.

Από την πλευρά του ο Λεόντιος Χατζηλεοντιάδης, καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, Διευθυντής της SPBTU, δήλωσε: "Η συνεργασία μας με το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer αποτελεί σημαντική ευκαιρία για τη μεταφορά της έρευνας από το εργαστήριο στη καθημερινή πρακτική. Στοχεύουμε από κοινού στην παραγωγή υποστηρικτικών ψηφιακών εργαλείων, τόσο για τη διευκόλυνση των ασθενών με φλεγμονές, να διαχειριστούν την ασθένειά τους, όσο και για την παροχή νέων μορφών διαγνωστικής πληροφορίας, ψηφιακών βιοδεικτών, στους ειδικούς ιατρούς. Η υποστήριξη από τη Pfizer σε ένα πλαίσιο διεθνών συνεργασιών εξασφαλίζει ένα περιβάλλον παραγωγής καινοτόμων λύσεων στα πλαίσια της εξατομικευμένης ιατρικής. Είμαστε σίγουροι ότι αυτή είναι μόνο η αρχή μιας πολύ γόνιμης συνεργασίας"!

  • Στην φωτογραφία Από τα αριστερά προς τα δεξιά: Θεοδώρα Καραμανίδου (Pfizer CDI), Θάνος Σταυρόπουλος (Pfizer CDI), Γιώργος Αποστολίδης (ΑΠΘ), Γιάννης Δημαρίδης (ΑΠΘ), Στέλιος Χατζηδημητρίου (ΑΠΘ), Νίκος Καραγκιοζίδης (ΑΠΘ), Σταύρος Μαλακούδης (ΑΠΘ), Βασίλης Χαρίσης (ΑΠΘ), Αναστασία Ματωνάκη (Pfizer CDI), Στέλιος Ανδρεάδης (Pfizer CDI).

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Καρδιακή προσβολή: Οι β-αναστολείς συνδέονται με κατάθλιψη στη μετεγχειρητική φροντίδα
Δράμα: Κανένα ενδιαφέρον για 5 θέσεις παθολόγων, παρά το επίδομα άγονου
Περιεμμηνόπαυση: Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον γυναικολόγο σας