Όπως αναφέρει ο Καθηγητής Νευροχειρουργικής Κύριος Κωνσταντίνος Φουντάς, Πρόεδρος της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας «το Ετήσιο Νευροχειρουργικό Συνέδριο αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για δια βίου μάθηση, με θεματικές και διαδραστικές συνεδρίες υψηλού επιστημονικού επιπέδου. Αποτελεί επίσης ένα ανοικτό forum ανταλλαγής επιστημονικών απόψεων και διαγνωστικών και θεραπευτικών προσεγγίσεων του νευροχειρουργικού ασθενούς, για τη διαχείριση σύνθετων χειρουργικών ευρημάτων. Εκτός αυτού, τα παραδοσιακά επαναληπτικά φροντιστήρια νευροανατομίας δίνουν ερεθίσματα στους νεότερους συναδέλφους μας, ενώ αποτελούν μία διεξοδική ανασκόπηση για τους πιο έμπειρους νευροχειρουργούς. Χαρακτηριστικό του φετινού συνεδρίου αποτελεί η συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από την Γερμανική και την Ιταλική Νευροχειρουργική Εταιρεία».

Μέσω των συνεδριών στις οποίες συμμετέχουν νέοι αλλά και έμπειροι νευροχειρουργοί εξερευνάται το τοπίο της εκπαίδευσης, και δίνονται συμβουλές για τον σχεδιασμό μίας επιτυχημένης σταδιοδρομίας. Επιπλέον, οι συνεδρίες νέων νευροχειρουργών ασχολούνται με φλέγοντα νευροχειρουργικά ζητήματα.

Χωρίς αμφιβολία, το φετινό συνέδριο αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για κοινωνική και επαγγελματική δικτύωση μεταξύ συναδέλφων, καθώς και για προώθηση επιστημονικών και ερευνητικών συνεργασιών. Το κοινωνικό πρόγραμμα συμβάλει στο να αναθερμανθούν παλιές φιλίες, αλλά και στο να χτιστούν νέες με μακροπρόθεσμες προοπτικές.

Η Αθήνα αποτελεί το λίκνο του δυτικού πολιτισμού, με μία πληθώρα ιστορικών μνημείων από την κλασική έως την σύγχρονη εποχή. Ως σταυροδρόμι διαφορετικών πολιτισμών και παραδόσεων, αλλά και ως μία από τις πιο συναρπαστικές γαστρονομικές μητροπόλεις είναι μία πόλη που περιμένει να την εξερευνήσουν, αλλά και μία πόλη που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες κάθε επισκέπτη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση Γεωργιάδη - Ζαχαράκη για το δημογραφικό
'Οργανο σε τσιπ: Η εξέλιξη που θα καταργήσει τα πειραματόζωα
Απλές συμβουλές για διατροφή και καλή υγεία