Ηλικιωμένοι που παίζουν με ψηφιακά παζλ έχουν τις ίδιες ικανότητες μνήμης με αυτές ανθρώπων που διανύουν τη  δεκαετία των 20, αναφέρει νέα έρευνα.

Η έρευνα, του University of York, επίσης υπέδειξε ότι ενήλικες 60 ετών και άνω που έπαιζαν ψηφιακά παζλ είχαν μεγαλύτερη ικανότητα να αγνοούν άσχετους περισπασμούς -αλλά ηλικιωμένοι που έπαιζαν παιχνίδια στρατηγικής δεν είχαν την ίδια  βελτίωση στη μνήμη ή στη συγκέντρωση.

Η Dr. Fiona McNab, δήλωσε ότι η νέα ανάλυση δείχνει ότι τα στοιχεία δράσης σε παιχνίδια δεν προσφέρουν σημαντικά οφέλη στους νεότερους.

Φαίνεται ότι είναι τα στοιχεία στρατηγικής αυτά που διεγείρουν καλύτερη μνήμη και προσοχή στους νέους.

Το ίδιο δεν ισχύει στους ηλικιωμένους.

Η μελέτη περιέλαβε νεότερους και ηλικιωμένους που έπαιζαν ψηφιακά παιχνίδια και που έπρεπε να ασκούν τη μνήμη τους ενώ υπήρχαν περισπασμοί.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι τα παζλ στους ηλικιωμένους είχαν την ικανότητα να στηρίζουν τις νοητικές ικανότητες στην έκταση που τα επίπεδα μνήμης και συγκέντρωσης ήταν τα ίδια με αυτά 20χρονων που δεν είχαν παίξει τέτοια παιχνίδια.

Ηλικιωμένοι ήταν πιο πιθανό να ξεχνούν στοιχεία που σχετίζονταν με τη μνήμη όταν αφαιρούνταν, μόνο όταν έπαιζαν παιχνίδια στρατηγικής και οι νέοι ήταν λιγότερο συγκεντρωμένοι μόνο όταν έπαιζαν παιχνίδια παζλ.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Παγκόσμιος συναγερμός από τον ΠΟΥ για την ευλογιά των πιθήκων (mpox)
Γιατί έχουμε μυϊκούς πόνους μετά την προπόνηση
Στους 10 έφθασαν οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου- Πρώτο κρούσμα στην Αττική