Σε έρευνα, επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι περισσότεροι θεωρούσαν το χιούμορ αποτελεσματικό  εργαλείο ανατροφής παιδιών και ότι η χρήση από τον γονέα επηρέαζε την ποιότητά της σχέσης με τα παιδιά του.

Μεταξύ αυτών των οποίων οι γονείς χρησιμοποιούσαν  χιούμορ, η πλειοψηφία θεωρούσε ότι η σχέση με τους γονείς τους και ο τρόπος που ανατράφηκαν ήταν θετικοί.

Ο Benjamin Levi, δήλωσε ότι το χιούμορ μπορεί να διδάξει νοητική ευλυγισία, να μειώσει το στρες και να προάγει τη δημιουργική επίλυση προβλημάτων και την ανθεκτικότητα.

Στον κόσμο των επιχειρήσεων, το χιούμορ έχει φανεί πως συμβάλλει στη μείωση της ιεραρχίας, δημιουργεί καλύτερο περιβάλλον συνεργασίας και δημιουργικότητας και περιορίζει την ένταση.

Στρεσογόνες καταστάσεις συμβαίνουν συχνά και το χιούμορ μπορεί να συμβάλει στη μείωση της έντασης και να βοηθήσει και τις 2 πλευρές να αισθανθούν καλύτερα για τη στρεσογόνο κατάσταση.

Η προκαταρκτική έρευνα είναι πρώτο βήμα που εξετάζει πώς βλέπουν οι άνθρωποι τη σχέση μεταξύ χιούμορ, της εμπειρίας τους ως γονείς και ως παιδιά γονέων.

Οι ερευνητές εξέτασαν 312 ανθρώπους  έως 45 ετών. Περισσότεροι από τους μισούς είπαν ότι ανατράφηκαν από ανθρώπους που χρησιμοποιούσαν χιούμορ και το 71,8% συμφωνούσε ότι αυτό μπορεί να είναι αποτελεσματικό εργαλείο στην ανατροφή των παιδιών.

Η πλειοψηφία δήλωσε ότι χρησιμοποιούν ή θα χρησιμοποιήσουν χιούμορ στα παιδιά τους και πιστεύουν ότι πιθανόν θα είναι ωφέλιμο και όχι βλαπτικό.

Η ομάδα επίσης ανακάλυψε σχέση μεταξύ χρήσης χιούμορ από τον γονέα και του τρόπου που τα παιδιά του-ενήλικες τώρα- βλέπουν τον τρόπο ανατροφής τους και τις σχέσεις τους με τους γονείς τους.

Μεταξύ αυτών που ανέφεραν ότι οι γονείς τους χρησιμοποιούσαν χιούμορ, το 50,5% δήλωσαν ότι είχαν καλή σχέση με τους γονείς τους και το 44,2% αισθάνονταν ότι οι γονείς τους έκαναν καλή δουλειά ως γονείς.

Αντίθετα, μεταξύ αυτών που δήλωσαν ότι οι γονείς τους δεν χρησιμοποιούσαν χιούμορ, μόνο το 2,9% ανέφεραν  καλή σχέση με τους γονείς και το 3,6% πίστευαν πως οι γονείς τους ‘’έκαναν καλή δουλειά’’.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο PLOS One.

Πηγές:
PLOS One.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Από 1η Φεβρουαρίου σε ισχύ νέα πλατφόρμα για την Υγεία
Σύντομο ερωτηματολόγιο δίνει πληροφορίες για τον κίνδυνο εμφάνισης 19 χρόνων νόσων
Οι μεγαλύτερες ιατρικές εξελίξεις και έρευνες του 2024 που δίνουν ελπίδα