Το Συνέδριο Future of Healthcare in Greece, θα ανοίξει την αυλαία του για 13η συνεχόμενη χρονιά στις 29 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel (αίθουσα ΙΛΙΣΣΟΣ) με επίκεντρο τις νέες εξελίξεις που θα επηρεάσουν τον τομέα της υγείας την επόμενη δεκαετία και στόχο να ανοίξει το διάλογο με όλους τους φορείς για τις πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν στην ενδιάμεση περίοδο προκειμένου τα συστήματα υγείας να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις. Κεντρικό θέμα του συνεδρίου φέτος: «Prescribing a Healthier Future», ενώ τις εργασίες θα συντονίσει ο Καθηγητής, Διευθυντής Εργαστηρίου Οικονομίας και Διοίκησης Υγείας, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Αθανάσιος Βοζίκης.

Μέχρι το 2030, η ασθενοκεντρική προσέγγιση θα εξελίξει την υγειονομική περίθαλψη με τρόπο που να ενδυναμώνει τους ασθενείς μέσα στο σύστημα υγείας, ενώ οι γονιδιακές θεραπείες, η χρήση των big data και η εξατομικευμένη προσέγγιση της ιατρικής θα δώσουν θεραπευτικές προοπτικές που μέχρι πρότινος φάνταζαν αδύνατες.

Αυτές οι αλλαγές θα απαιτήσουν μετασχηματισμό σε κάθε τμήμα του υπάρχοντος συστήματος υγειονομικής περίθαλψης. Οι γιατροί, οι επαγγελματίες υγείας, οι ασθενείς και οι φροντιστές θα χρειαστεί να επαναπροσδιορίσουν τους ρόλους τους. Οι ρυθμιστικές αρχές θα πρέπει να δημιουργήσουν αποδεκτά πλαίσια για ψηφιακές λύσεις υγείας και την κοινή χρήση ευαίσθητων δεδομένων, ενώ οι πληρωτές θα έχουν να αντιμετωπίσουν νέους τύπους και τρόπους αξιολόγησης, διαπραγμάτευσης και αποζημίωσης δαπανών.

Παράλληλα με αυτήν την αναμόρφωση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης, αναμένονται τεκτονικές αλλαγές στους παγκόσμιους προϋπολογισμούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα: τρισεκατομμύρια δολάρια για την υγεία θα δαπανηθούν με έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό και τις νέες τεχνολογίες. Θα δοθεί μεγάλη έμφαση στην πρόληψη, στα διαγνωστικά και στις ψηφιακές λύσεις, όπως εφαρμογές για κινητά, έξυπνες συσκευές παρακολούθησης και εργαλεία ανάλυσης με δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης (AI). Οι προϋπολογισμοί για την υγειονομική περίθαλψη σε χώρες σε όλο τον κόσμο αναμένεται, συνολικά, να αυξηθούν κατά 10% έως το 2030.

Σε μια κομβική στιγμή για τη χώρα μας η οποία καλείται να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις, το συνέδριο στοχεύει σε έναν παραγωγικό διάλογο με εστίαση στις άμεσες λύσεις και προτάσεις που θα μας οδηγήσουν στην επόμενη μέρα και την επόμενη δεκαετία.

35 κορυφαίοι ειδικοί σε Ελλάδα και Εξωτερικό, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, θεσμικοί φορείς και διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι ακαδημαϊκοί, θα συμμετάσχουν στις εργασίες, ενώ οι κύριες θεματικές θα εστιάσουν σε:

  1. Φροντίδα Υγείας 2030: Ο επερχόμενος μετασχηματισμός και οι βασικές παράμετροι που επηρεάζουν το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης
  2. Ο Ρόλος της Υγείας στην Οικονομία τα επόμενα 4 χρόνια
  3. Ενίσχυση και αναδιάρθρωση της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ελλάδα: Προκλήσεις & Ευκαιρίες
  4. Διαστάσεις Ποιότητας της Υγειονομικής Φροντίδας στην Ελλάδα: Αποτελέσματα Παρεμβάσεων
  5. Αμφισβήτηση του Status Quo στην φαρμακευτική πολιτική της Ελλάδας

Το συνέδριο θα ανοίξουν με ομιλία τους η Μάγκυ Αθανασιάδη, Διευθύντρια Βιομηχανίας, Ανάπτυξης, Τεχνολογίας & Καινοτομίας, ΣΕΒ – Ελληνικός Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος, Νίκος Δέδες, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η κεντρική ομιλία του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάση Κοντογεώργη για το σχεδιασμό της Κυβέρνησης και την προτεραιότητα που δίνει στην Υγεία.  

Στο συνέδριο έχει προσκληθεί ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ενώ θα συμμετάσχουν η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Στις σημαντικές προσθήκες στο πρόγραμμα συγκαταλέγεται και η ομιλία του Καθηγητή Πάνου Καναβού, Αναπληρωτή Καθηγητή, Αναπληρωτή Διευθυντή, LSE Health, Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, London School of Economics για τις προτεραιότητες που πρέπει να δοθούν την επόμενη δεκαετία στις μεταρρυθμίσεις του τομέα υγείας.

Το συνέδριο θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων στην Ποιότητα της Υγειονομικής Φροντίδας στη χώρα με βασικούς ομιλητές από τον Ο.Δ.Ι.Π.Υ την Πρόεδρο Δάφνη Καϊτελίδου, τον Γενικό Διευθυντή, Βασίλη Μπαλάνη, και τον Προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης, Λευτέρη Θηραίο μεταξύ άλλων.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΒ - σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών, του ΙΦΕΤ (Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας), της ΠΕΦ (Πανελλήνια ‘Ενωση Φαρμακοβιομηχανίας) του PIF (PhRMA Innovation Forum), του ΣΑΦΕΕ (Σύλλογος Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών & Ειδικοτήτων), του Συλλόγου Επιχειρήσεων Διεξαγωγής Κλινικών Μελετών Ελλάδας (HACRO) και της Ελληνικής Ένωσης Market Access (ΕΛ.Ε.ΜΑ).

Για εγγραφές και πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://www.healthcareconference.gr/

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποιο είδος ''χρόνου για τον εαυτό'' είναι πιο αναζωογονητικό ;
Κατάθλιψη και γιορτές: Στρατηγικές αντιμετώπισης
Πώς βοηθά ο χορός ανθρώπους με νόσο του Πάρκινσον [μελέτη]