Το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου υποδέχθηκε με μεγάλη χαρά, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, μια ολλανδική ορχήστρα με 43 νέους ενθουσιώδεις μουσικούς, οι οποίοι περιοδεύουν παίζοντας συμφωνική μουσική παντού! Σε δρόμους, νοσοκομεία, σχολεία, πάρκα, φυλακές… εκεί όπου οι άνθρωποι δεν έρχονται σε επαφή με ζωντανή συμφωνική μουσική.
Η συμφωνική ορχήστρα δρόμου Ricciotti Ensemple, στο πλαίσιο της περιοδείας της «Οδυσσέας» στην Ελλάδα, έκανε στάση στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου για μια παράσταση που περιλάμβανε κομμάτια κλασικής, ποπ, τζαζ μουσικής και όχι μόνο!
Με σολίστ τον πανφλαουτίστα βιρτουόζο Matthijs Koene, διεθνώς αναγνωρισμένο ως έναν από τους κορυφαίους δεξιοτέχνες του πανφλάουτου, οι ταλαντούχοι και γεμάτοι κοινωνικές ευαισθησίες μουσικοί συγκίνησαν και «μάγεψαν» με τις νότες τους ασθενείς και εργαζόμενους οι οποίοι βρέθηκαν στο κεντρικό σαλόνι του Νοσοκομείου.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου και ο Σύλλογος Φίλων του Γ.Ν. Παπαγεωργίου «Η Αντηρίδα» ευχαρίστησαν θερμά όλους τους συντελεστές της ορχήστρας για το υπέροχο μουσικό διάλειμμα που προσέφεραν στους εργαζόμενους και τους ασθενείς.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απλές συμβουλές για διατροφή και καλή υγεία
CrossFit: Όσα θέλετε να ξέρετε
Από τη διάγνωση στην ανάγνωση του μυαλού;