Τα Χριστούγεννα είναι - δυστυχώς - την ίδια εποχή με τα περισσότερα κρυολογήματα, και ας μην ξεχνάμε τα κρούσματα covid που έχουμε και φέτος. Αυτές τις γιορτές, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να μείνετε εσείς και οι καλεσμένοι σας όσο πιο υγιείς γίνεται.

Πλένετε τακτικά τα χέρια σας

Με όλες τις προετοιμασίες, εντός και εκτός κουζίνας, είναι πολύ πιο πιθανό να μεταφέρετε μικρόβια. Συνεπώς πρέπει να φροντίζετε τα χέρια σας να είναι πάντα καθαρά. Πλύνετέ τα οπωσδήποτε κάθε φορά που έρχονται σε επαφή με φαγητό.

Καθαρίστε σχολαστικά τις επιφάνειες που ετοιμάζετε το φαγητό

Είναι οι περιοχές του σπιτιού που θα δουν πολλή κίνηση αυτές τις ημέρες. Επίσης είναι καλό να περάσετε με ένα απολυμαντικό και διάφορες επιφάνειες στο σαλόνι και την τραπεζαρία, και όπου πιστεύετε ότι θα μαζευτεί αρκετός κόσμος.

Καθαρίστε τον αέρα

Αυτό δεν κοστίζει τίποτα: Μόνο να ανοίξετε τα παράθυρα καλά προτού έρθουν οι προσκεκλημένοι σας. Επίσης, είναι καλό να επενδύσετε σε έναν αφυγραντήρα χώρου.

Προτιμήστε το πλυντήριο πιάτων

Αν έχετε πλυντήριο πιάτων, προτιμήστε να πλύνετε τα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνα εκεί. Η περισσότερη υγρασία αν τα πλύνετε στο χέρι σημαίνει και μεγαλύτερο κίνδυνο για να έρθουν σε επαφή με μικρόβια. Εναλλακτικά, στεγνώστε τα με μια απορροφητική πετσέτα γρήγορα.

Φροντίστε να υπάρχουν άφθονες χαρτοπετσέτες στον χώρο

Είναι καλή ιδέα ακόμα και στο μπάνιο, αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσουν πολλά άτομα μία πετσέτα.

Ζητήστε από κόσμο που είναι άρρωστος να μην έρθει

Ακόμα και αν το τεστ covid είναι αρνητικό, αυτό δεν σημαίνει ότι το άτομο αυτό δεν μπορεί να είναι στις πρώτες ημέρες ενός κρυολογήματος. Φροντίστε να κρατήσετε απόσταση από κόσμο αν έχετε αρρωστήσει, και ίσως μετατοπίστε τα σχέδιά σας σε κάποια άλλη ημέρα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σύκα: Γλυκιά γεύση και οφέλη στην υγεία
Βακτήριο του στόματος ''λιώνει'' ορισμένους καρκίνους [μελέτη]
Μητσοτάκης: Είμαστε σύμμαχοι και όχι αντίπαλοι με τον ιατρικό κόσμο