Ως Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτικού Προσωπικού έχει οριστεί η 12 Μαΐου.

Σύμφωνα με το προεδρείο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αποτελεί ημερομηνία ορόσημο και σύμβολο για το σύνολο του νοσηλευτικού προσωπικού που αγωνίζεται για προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, την καθολική πρόσβαση των πολιτών στις Δημόσιες Δομές Υγείας, καθώς και για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, μέσα σε αντίξοες και ανθυγιεινές συνθήκες.

Στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνονται τα εξής:

"Η Νοσηλευτική αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες, που στηρίζεται το Σύστημα Υγείας και ο σημαντικός ρόλος φάνηκε ξεκάθαρα στην αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Οι νοσηλευτές με την άρτια επιστημονική κατάρτιση, με ειδικές δεξιότητες, με δύναμη ψυχής και υψηλό αίσθημα ευθύνης, στηρίζουν διαχρονικά το ΕΣΥ, παρά την υποστελέχωση, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την επαγγελματική εξουθένωση και τις χαμηλές αμοιβές.

Για τους νοσηλευτές η προτεραιότητα είναι ο ασθενής και θα συνεχίσουν να εργάζονται για:

  • Ποιοτικές υπηρεσίες υγείας
  • Υπεράσπιση των ανθρωπινων δικαιωμάτων
  • Στήριξη του ΕΣΥ, με ανιδιοτέλεια, σοβαρότητα και αυταπάρνηση

Με αφορμή την επέτειο τιμάμε το Νοσηλευτικό Προσωπικό, εκφράζοντας τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας για τον ουσιαστικό έργο που καθημερινά επιτελείται, καλώντας την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επιλύσει τα προβλήματα του κλάδου ικανοποιώντας τα αιτήματα του".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Στα σκαριά εμβόλιο της Moderna κατά της γρίπης των πτηνών
Οφέλη και πιθανοί κίνδυνοι του καφέ
Συμβουλές για γυμναστική με αρθρίτιδα