Ο 62χρονος άνδρας που έλαβε το πρώτο μόσχευμα νεφρού από χοίρο στον κόσμο πέθανε, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του το Σάββατο.

Ο Richard Slayman υποβλήθηκε σε τετράωρη διαδικασία μεταμόσχευσης τον Μάρτιο στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο δύο εβδομάδες αργότερα, στις 2 Απριλίου.

Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου τόνισαν ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι ο ξαφνικός θάνατος του Slayman οφειλόταν στη μεταμόσχευση.

"Η ομάδα μεταμοσχεύσεων Mass General είναι βαθιά λυπημένη για τον ξαφνικό θάνατο του Rick Slayman. Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι ήταν το αποτέλεσμα της πρόσφατης μεταμόσχευσής του", αναφέρεται σε ανακοίνωσή του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης.

Ο Slayman, κάτοικος του Weymouth - 16 μίλια νοτιοανατολικά της Βοστώνης - ζούσε με διαβήτη τύπου 2 και υπέρταση για πολλά χρόνια, δήλωσε το νοσοκομείο τη στιγμή της μεταμόσχευσης. Ήταν σε αιμοκάθαρση για πολλά χρόνια προτού υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού, με δότη άνθρωπο τον Δεκέμβριο του 2018 στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης.

Ωστόσο, το νεφρό άρχισε να ανεπαρκεί περίπου πέντε χρόνια αργότερα και ο Slayman αναγκάστηκε να ξαναρχίσει την αιμοκάθαρση τον Μάιο του 2023, κάτι που σύμφωνα με το νοσοκομείο επηρέασε την ποιότητα ζωής του.

"Ο κ. Slayman θα θεωρείται για πάντα ως φάρος ελπίδας σε αμέτρητους μεταμοσχευμένους ασθενείς σε όλο τον κόσμο και είμαστε βαθιά ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη και την προθυμία του να προωθήσει τον τομέα της ξενομεταμόσχευσης. Προσφέρουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους αγαπημένους ενός εξαιρετικού ανθρώπου, του οποίου η γενναιοδωρία και η καλοσύνη άγγιξαν όλους όσοι τον γνώριζαν", επισημαίνεται σε ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Πηγές:
ABC

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Parent2Parent Support
Γυαλιά ηλίου: Πώς θα καταλάβετε ότι χρειάζονται αλλαγή
Οι ποινές σε ιδιώτες γιατρούς που αρνούνται να καλύψουν κενά στο ΕΣΥ [νομοσχέδιο]