Με χαμόγελα, μελωδίες και παιχνίδια υποδέχθηκαν τα παιδιά με αιμορροφιλία και οι οικογένειες τους τον ερχομό του καλοκαιριού, στη γιορτή που πραγματοποίησαν ο Σύλλογος Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών (ΣΠΕΑ) και το Κέντρο Αιμορροφιλίας του Νοσοκομείου Παίδων, «Η Αγία Σοφία» στον «Θόλο» του Κέντρου Πολιτισμού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Η κ. Ελένη Περγάντου, Συντονίστρια Διευθύντρια του Κέντρου Αιμορροφιλικών του Νοσοκομείου Παίδων, «Η Αγία Σοφία» καλωσόρισε μικρούς και μεγάλους στη μουσική γιορτή αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Η επαφή των παιδιών με τη μουσική αποτελεί κάτι ξεχωριστό και όταν αυτό συμβαίνει με εκπαιδευτικά μέσα, τότε το αποτέλεσμα είναι ακόμα καλύτερο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα παιδιά του Κέντρου μας απόλαυσαν τις όμορφες δραστηριότητες μέσω της διαδραστικότητας σε έναν πανέμορφο χώρο. Ευχαριστούμε τον ΣΠΕΑ για την υποστήριξη για ακόμα μία χρονιά. Στόχος μας είναι η υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους, όχι μόνο εντός νοσοκομειακού περιβάλλοντος αλλά και έξω από αυτό με  δράσεις σαν και αυτή να είναι προς την κατεύθυνση που επιθυμούμε».

Ο πρόεδρος του ΣΠΕΑ, Γιώργος Φιλιππίδης, τόνισε από πλευράς του: «Κάθε φορά που βλέπουμε τα παιδιά μας να απολαμβάνουν δραστηριότητες και να χαίρονται όπως και τα υπόλοιπα παιδιά, η ικανοποίησή μας είναι απερίγραπτη. Παράλληλα νιώθουμε πιο μεγάλη από ποτέ την ευθύνη να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για το καλύτερο “αύριο” των Ελλήνων αιμορροφιλικών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις CSL Behring, Roche Hellas και Sobi για αυτή την ξεχωριστή εορτή του Κέντρου Παίδων και να ευχηθώ ανάλογα όμορφες και ευτυχισμένες στιγμές στο μέλλον».

Το μουσικό ταξίδι μικρών και μεγάλων ξεκίνησε με την Ευαγγελία Αραχωβίτη, μουσικοθεραπεύτρια, η οποία τόνισε την ευεργετική επίδραση που έχει η μουσική σε όλους και πώς αυτή επιδρά θετικά στους ανθρώπους που μπαίνουν στον κόσμο της μουσικοθεραπείας. «…Η μουσική μάς κάνει καλό. Είναι ένα πολυαισθητηριακό εργαλείο που μπορεί να κάνει τη ζωή μας και τον εαυτό μας καλύτερο!».

Οι εμψυχωτές Μαριάνθη Φωτάκη και Παναγιώτης Τσιρίδης προσκάλεσαν τα παιδιά να συμμετέχουν στη μουσική διαδραστική παράσταση για τη σχέση των ανθρώπων με τη φύση «Ο Πέτρος και ο Λύκος σε παγίδα για πιάνο». Τα μουσικά θέματα ερμηνεύονταν ζωντανά από τον πιανίστα επί σκηνής, Αλέξανδρο Λυκοθανάση, και έγιναν αφορμή για παιχνίδια ανάμεσα στους ηθοποιούς Ιωάννη Ιωάννου και Χρύσα Νταούλη. Σε αυτά τα παιχνίδια κλήθηκαν να συμμετέχουν και τα παιδιά – θεατές με στόχο να αναπτύξουν το μουσικό τους αισθητήριο.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Λαυρίου με τη βοήθεια πνευστών, χάλκινων και κρουστών οργάνων, περιέγραψε στα παιδιά τα δομικά στοιχεία της μουσικής σε ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ενώ η Νεφέλη Φασούλη με τον κιθαρίστα Μιχάλη Καλογεράκη «ταξίδεψαν» μελωδικά μικρούς και μεγάλους με την ερμηνεία τους.

Μετά και το τέλος των μουσικών δρώμενων ακολούθησε γεύμα και ευκαιρία για συζήτηση με μικρούς και μεγάλους να απολαμβάνουν τις στιγμές ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Μαρτάκου: Κυκλοφορούν μαϊμού γυαλιά ηλίου, ακόμη και με φακούς από ζελατίνη
"Μεταξά": Οι πρώτες θεραπείες ογκολογικών ασθενών στο σπίτι τους
Πώς να μάθω στο παιδί μου να διαχειρίζεται το στρες