Ερευνητές του  U.S. National Cancer Institute, ανακάλυψαν ότι άνθρωποι που ανήκουν στη Generation X είναι πιο ευάλωτοι σε πολλά είδη καρκίνου έναντι των γονέων ή των παππούδων τους.

Οι Philip Rosenberg και  Adalberto Miranda-Filho ανέλυσαν ποσοστά καρκίνου για διάφορες ομάδες ανα ηλικία.

Εστίασαν στην πιθανότητα άνθρωποι συγκεκριμένης γενιάς να εμφανίσουν καρκίνο οποιουδήποτε τύπου.

Ανέλυσαν στοιχεία της βάσης δεδομένων Surveillance, Epidemiology και End Results, ανθρώπων που είχαν εμφανίσει διηθητικό καρκίνο που διαγνώστηκε μεταξύ των ηλικιών  35 έως  84.

Αναλύθηκαν στοιχεία 3,8 εκατομμυρίων ανθρώπων που είχαν διαγνωστεί με καρκίνο.

Χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία για να υπολογιστούν τα ποσοστά καρκίνου για αρκετές γενιές Αμερικανών και στη συνέχεια έγινε σύγκριση μεταξύ τους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η Gen X έχει υψηλότερο ποσοστό καρκίνων γενικά, έναντι των γονέων ή των παππούδων της. Πρόκειτια για όσους γεννήθηκαν μεταξύ 1965 και 1979.

Οι γυναίκες σε αυτή την ομάδα είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν λευχαιμία, λέμφωμα μη Hodgkin's και καρκίνο ωοθηκών, παγκρέατος, παχέος εντέρου, ενδομητρίου, νεφρών και θυρεοειδούς. Στους άντρες της ομάδας είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί καρκίνος προστάτη, ορθού, νεφρών και θυρεοειδούς.Ανακάλυψαν  επίσης ότι αυτή η ομάδα ήταν λιγότερο πιθανό να εμφανίσει άλλους τύπους καρκίνου.

Οι γυναίκες στην ομάδα ήταν λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν καρκίνο τραχήλου και πνεύμονα και οι άντρες έριχνα χαμηλότερα ποσοστά λεμφώματος μη Hodgkin's, καρκίνου χοληδόχου κύστης, ήπατος και πνεύμονα.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο JAMA Network Open.

Πηγές:
JAMA Network Open.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Υγείας και η ανοικτή πληγή της καθημερινότητας
'Ελεγχος ασφάλειας των φαρμάκων - Στήνεται στην Ελλάδα παρακλάδι ευρωπαϊκού Οργανισμού
Στα σκαριά εμβόλιο της Moderna κατά της γρίπης των πτηνών