Η Bayer Ελλάς, με παρουσία στη χώρα μας εδώ και επτά δεκαετίες αποτελεί σημείο αναφοράς στο φαρμακείο κάθε οικογένειας. Στο διάστημα αυτό συνεχίζει δυναμικά την παρουσία της στην Ελλάδα, με καινοτόμες θεραπείες αλλά και δράσεις. Πόσο σημαντικό είναι το κομμάτι της καινοτομίας στη στρατηγική σας;

Στην Bayer, η καινοτομία αποτελεί τον κινητήριο μοχλό και το σημείο αναφοράς σε όλες τις δράσεις μας. Επενδύουμε σε έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων και ριζοσπαστικών λύσεων που ανταποκρίνονται σε ανεκπλήρωτες ανάγκες στον τομέα της υγείας και της διατροφής. Προωθούμε καινοτόμα προγράμματα και δημιουργούμε συνέργειες, σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, με επιστημονικές και ακαδημαϊκές κοινότητες, καθώς και με νεοφυείς επιχειρήσεις, με κεντρικό στόχο τη βελτίωση της ζωής, κρατώντας πάντα τον άνθρωπο στο επίκεντρο.

Η δέσμευσή μας για καινοτομία και οι δράσεις μας αντικατοπτρίζουν ουσιαστικά την αποστολή μας «Υγεία και Τροφή για Όλους», με όραμα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων και την αντιμετώπιση των προκλήσεων της κοινωνίας, αλλά και του πλανήτη. Με συνεχή προσπάθεια για τη δημιουργία πρωτοποριακών προτάσεων, συμβάλλουμε ενεργά στην κάλυψη των δύο πιο βασικών αναγκών της ανθρωπότητας.

Εν συντομία, η εξέλιξή μας στην έρευνα και ανάπτυξη, η βαθιά τεχνογνωσία στις Βιοεπιστήμες, οι στρατηγικές μας συνεργασίες, και τελικά η προσήλωσή μας στην Καινοτομία, μάς δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις της εποχής και να επιτύχουμε περαιτέρω επίπεδα ανάπτυξης της εταιρίας.

Στο πλαίσιο αυτό που μας περιγράψατε, μπορείτε να αναφέρετε δράσεις καινοτομίας που πραγματοποιεί η Bayer Ελλάς;

Η κεντρική δράση μας είναι η συνεχής αναβάθμιση των προϊόντων μας που σχεδιάζονται βάσει των βέλτιστων επιχειρηματικών πρακτικών χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες και προηγμένες διαδικασίες παραγωγής. Συγκεκριμένα στον κλάδο της υγείας, οι καινοτόμες προτάσεις της εταιρείας, ανοίγουν νέες θεραπευτικές κατηγορίες αλλά και τρόπους αντιμετώπισης με σαφή επικέντρωση της έρευνας σε τέσσερις βασικούς θεραπευτικούς τομείς: καρδιαγγειακά νοσήματα, ογκολογία, ανοσολογία, νευρολογία και σπάνιες παθήσεις, ενώ, η βαθιά τεχνογνωσία της Bayer στη γυναικολογία έχει συνδράμει σημαντικά στην εξέλιξη των θεραπευτικών επιλογών και στη βελτίωση του επιπέδου φροντίδας για τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση.Παράλληλα, διευρύνουμε σταθερά τις δυνατότητές μας, μέσω συνεργασιών και εξαγορών εταιρειών που αναπτύσσουν πλατφόρμες έρευνας.

Επενδύουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών και λύσεων, που υποστηρίζουν τη διαχείριση της υγείας από τους επαγγελματίες του χώρου αλλά και τους ίδιους τους ασθενείς και προωθούν την επικοινωνία μεταξύ τους, ενθαρρύνοντας την πρόληψη.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πλατφόρμα Calantic™ Digital Solutions, μιας σειράς εφαρμογών ψηφιακής ακτινολογίας που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη και βοηθούν τους ακτινολόγους και τις ομάδες τους σε κρίσιμα βήματα στο ταξίδι θεραπείας ενός ασθενούς.

Αντίστοιχα, επενδύουμε σθεναρά στην έρευνα και ανάπτυξη βιοπροστατευτικών λύσεων, που διασφαλίζουν την υψηλή απόδοση των καλλιεργειών, προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον και δημιουργούμε ψηφιακά εργαλεία και πλατφόρμες για τη γεωργία και την αγροδιατροφή, που συμβάλλουν στην προαγωγή της  βιώσιμης γεωργίας και την υιοθέτηση των πρακτικών της αναγεννητικής γεωργίας.

Επιπλέον, αναγνωρίζοντας τη δύναμη της συνεργασίας, αναλαμβάνουμε νέες πρωτοβουλίες προωθώντας τις συνέργειες με την ακαδημαϊκή κοινότητα, εκπαιδευτικούς οργανισμούς, ερευνητικά κέντρα, καθώς και επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς που στοχεύουν στην ενίσχυση της εκπαίδευσης και της ευαισθητοποίησης.

Προχωράμε με καινοτόμες προτάσεις, όπως είναι το επιτυχημένο HealthCare Accelerator, το οποίο σχεδιάστηκε με όραμα τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος όπου οι τρεις πυλώνες της Υγείας -ιατρική εκπαίδευση, κλινική πρακτική και κλινική έρευνα- ενδυναμώνονται και αλληλεπιδρούν. Για την Bayer Ελλάς, αυτοί οι τρεις πυλώνες δεν είναι ξεχωριστά πεδία δραστηριότητας, αλλά συνεκτικοί κρίκοι στην  ίδια αλυσίδα, με αποτέλεσμα να μεγιστοποιούν τα οφέλη για τους ασθενείς του σήμερα και του αύριο σε ένα καινοτόμο και αποδοτικό σύστημα υγείας στην Ελλάδα.

Επίσης, εφαρμόζουμε και στην Ελλάδα το πρόγραμμα Level-Up|G4A, το οποίο λειτουργεί ως ένας μηχανισμός υποστήριξης και συμβουλευτικής για νεοφυείς επιχειρήσεις στους τομείς της υγείας και αγροδιατροφής. Μέσα από  αυτό το πρόγραμμα, στοχεύουμε στην ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε βιώσιμες επιχειρήσεις, είτε μέσω οργανικής ανάπτυξης είτε μέσω της απόκτησης εξωτερικής χρηματοδότησης. Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν συμβουλές από έμπειρα στελέχη της εταιρείας, ενώ, παράλληλα, προσφέρονται σεμινάρια και ανοικτές συζητήσεις επί σημαντικών θεμάτων που τους αφορούν. Αυτό επιτυγχάνει διπλό όφελος για την ελληνική κοινωνία: από τη μία πλευρά, προωθεί την ανάπτυξη λύσεων που μπορούν να βελτιώσουν τις υπηρεσίες υγείας και τη γεωργική παραγωγή της χώρας, και από την άλλη δημιουργεί αξία για την ελληνική οικονομία.

Οι δράσεις αυτές επιβεβαιώνουν την ηγετική θέση της Bayer ανάμεσα στις εταιρείες Καινοτομίας και την ισχυρή της δέσμευση στην ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου και της οικονομίας της Ελλάδας.

Ο 21ος αιώνας έχει βρει την εταιρεία να πρωτοπορεί και σε θέματα περιβάλλοντος, καθώς είναι γνωστή για τον αγώνα της για μια καλύτερη ζωή, με υγεία αλλά και κάλυψη βασικών αναγκών όπως είναι η επαρκής τροφή. Ποιες λύσεις προτείνει για την επίτευξη αυτών των στόχων;

Στην Bayer Ελλάς, αντιλαμβανόμαστε την ευθύνη μας προς την κοινωνία και το περιβάλλον με την ίδια σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε την επιχειρηματική μας αριστεία. Αναζητούμε συνεχώς νέους και δημιουργικούς τρόπους για να κάνουμε τη ζωή καλύτερη για τους ανθρώπους παντού, ενώ ταυτόχρονα, προστατεύουμε τον πλανήτη μας για τις μελλοντικές γενιές. Η βιωσιμότητα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος που υποστηρίζει την οικοδόμηση της αποστολής μας, προσφέροντας τη βάση για την ανάπτυξη και την εξέλιξη προς το «Υγεία και Τροφή για Όλους».

Επιβεβαιώνοντας την αφοσίωσή μας στην ευημερία του πλανήτη, αναπτύσσουμε προγράμματα ανακύκλωσης, διαφύλαξης των φυσικών πόρων και επαναχρησιμοποίησης υλικών, όπως για παράδειγμα το καινοτόμο πρόγραμμα re:contrast, που στοχεύει στην ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση του ιωδίου και του γαδολινίου που περιέχονται στα μέσα σκιαγραφικής αντίθεσης.  Επιπλέον, η Bayer έχει θέσει τον φιλόδοξο στόχο να μειώσει τις εκπομπές της σε διοξείδιο του άνθρακα κατά 42% έως το 2030, καθιστώντας κλιματικά ουδέτερες τις εγκαταστάσεις της, μέχρι τότε. Ειδικότερα δε για τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος της γεωργίας, η εταιρεία έχει δημιουργήσει την πρωτοβουλία Carbon,  επιβραβεύοντας τους παραγωγούς που επιτυγχάνουν εξοικονόμηση στην εκπομπή  άνθρακα, υιοθετώντας «έξυπνες» πρακτικές με θετική επίδραση στην κλιματική αλλαγή.

Στην κορωνίδα των «πράσινων» στόχων της εταιρείας, βρίσκεται η αύξηση της προσβασιμότητας στην υγεία και την υψηλής ποιότητας διατροφή για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους. Έτσι, έως το 2030, η εταιρεία στοχεύει να υποστηρίξει 100 εκατομμύρια μικροκαλλιεργητές σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. Τους παρέχει πρόσβαση σε ακόμη περισσότερες καινοτομίες, γνώσεις και συνεργασίες, ενώ αναπτύσσει και λύσεις ψηφιακής γεωργίας, όπως το «FiledView», που επιτρέπουν βέλτιστη χρήση και πλούσια απόδοση με περιορισμένο αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Επιπλέον, σχεδιάζουμε και πραγματοποιούμε ολοκληρωμένα προγράμματα διαχείρισης όλων των σταδίων στη διαδικασία παραγωγής και διάθεσης τροφίμων, μέσα από συνέργειες με όλους τους εμπλεκομένους, από τους παραγωγούς, μέχρι τους μεταποιητές και τους λιανεμπόρους. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε επαρκή ποσότητα και υψηλή ποιότητα τροφής, με γνώμονα πάντα την  ασφάλεια του καταναλωτή. Παράλληλα, ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα των Ελληνικών προϊόντων στην Ευρωπαϊκή αγορά, ενώ ταυτόχρονα, μειώνεται το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των γεωργικών πρακτικών.

Η Βayer - πάντα με το βλέμμα στραμμένο στις «πράσινες» και καινοτόμες επιλογές - παραμένει πιστή στις αξίες της, μειώνοντας σταθερά το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα και όχι μόνο.  Η βιωσιμότητα άλλωστε είναι επιλογή ευθύνης και μια συνεχής διαδικασία εκμάθησης, προσαρμογής και ανάπτυξης, που απαιτεί στοχοπροσήλωση και ενεργό συμμετοχή.

Οι εταιρείες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το κοινωνικό σύνολο μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται. Μιλώντας για την ελληνική πραγματικότητα, πώς αντιλαμβάνεται η Bayer Ελλάς την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και πώς αυτή διαμορφώνει τις δράσεις και τις ενέργειες της εταιρείας ;

Ζούμε σε μία εποχή όπου οι προκλήσεις είναι συνεχείς και αυξανόμενες, τόσο σε κοινωνικό όσο και σε περιβαλλοντικό επίπεδο, με αποτέλεσμα να ερχόμαστε αντιμέτωποι με καταστάσεις όπου η άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες που προκύπτουν να παίζει κομβικό ρόλο. Η Bayer Ελλάς δίνει άμεση προτεραιότητα σε πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στις τοπικές κοινωνίες, στην αποκατάσταση των υπηρεσιών υγείας, στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βιωσιμότητα. Οι δράσεις αυτές ευθυγραμμίζονται με την παγκόσμια αποστολή της Bayer για  «Υγεία και Τροφή για Όλους» και προσαρμόζονται στις μοναδικές συνθήκες της Ελλάδας.

Για να εξασφαλιστεί ο μεγαλύτερος δυνατός θετικός αντίκτυπος, η Bayer Ελλάς συνεργάζεται με φορείς και μη κυβερνητικές οργανώσεις για την υλοποίηση προγραμμάτων και πρωτοβουλιών που αποβλέπουν στη βελτίωση της κοινωνίας και του περιβάλλοντος, με στόχο τη δημιουργία μακροπρόθεσμων και βιώσιμων κοινωνικών, περιβαλλοντικών και οικονομικών συνθηκών.

Η Bayer Ελλάς, παρέχει τη σταθερή στήριξή της σε περιοχές της χώρας μας που βάλλονται από φυσικές καταστροφές. Πιο συγκεκριμένα, υλοποιήσαμε πρόγραμμα στήριξης της Θεσσαλίας, περιοχής που δοκιμάστηκε πρόσφατα από τις πλημμύρες. Η εταιρεία μας, παρείχε μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, συμπληρώματα, βιταμίνες και δερμοκαλλυντικά, ενώ παραδόθηκαν και παλετοδεξαμενές για συνεχή παροχή πόσιμου νερού σε χωριά και πόλεις με προβλήματα ύδρευσης. Επιπλέον, συνεργαστήκαμε με την ΑΜΚΕ ΔΕΣΜΟΣ για την αποκατάσταση του εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, σηματοδοτώντας ένα βήμα προς την επανόρθωση των υπηρεσιών υγείας και την ανακατασκευή των υποδομών.

Παράλληλα, σε περιοχές που επλήγησαν από τις  καταστροφικές πυρκαγιές στη Β. Εύβοια, σε συνεργασία με τη We4All, φυτεύτηκαν 1.500 οπωροφόρα δέντρα, σε μια ευρύτερη προσπάθεια αποκατάστασης των οικοσυστημάτων και της αγροτικής παραγωγής που είναι κρίσιμης σημασίας για την τοπική οικονομία. Μάλιστα, η  Βayer, έχει στον σχεδιασμό της να συνεχίσει τις δράσεις με τη We4All, με άμεσο βήμα τη φύτευση 1.000 ακόμα δέντρων στην περιοχή για την ενίσχυση της βιοποικιλότητας.

Σε κοινωνικό επίπεδο, η Bayer Ελλάς συνεπής στη δέσμευσή της να συμβάλει με κάθε τρόπο στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Ελλήνων και να σταθεί αρωγός στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, συμπράττει για πάνω από μία δεκαετία με την Ομάδα Αιγαίου. Αναπτύσσει και υλοποιεί κάθε χρόνο ουσιαστικές πρωτοβουλίες στις τοπικές κοινωνίες, ιδιαίτερα των μικρών και απομακρυσμένων νησιών της χώρας μας, που δοκιμάζονται από τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, με στόχο την κάλυψη των αναγκών των ακριτικών περιοχών και την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Συνολικά και εστιάζοντας στις μοναδικές πτυχές της ελληνικής κοινωνίας, δίνουμε προτεραιότητα στην αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών της κοινότητας και της βιωσιμότητας. Η προσέγγισή μας είναι ολιστική, για τη δημιουργία ουσιαστικών οφελών για το περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία, με ιδιαίτερη ανταπόκριση  στην αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Η πανδημία επέφερε δραματικές αλλαγές στον εργασιακό χώρο. Πώς σας επηρέασε και με ποια βήματα προσαρμοστήκατε στη νέα πραγματικότητα που πλέον ενσωματώνει και την τηλεργασία;

Η πανδημία αναδείχθηκε ως ένας μετασχηματιστικός παράγοντας στον χώρο της εργασίας παγκοσμίως, αναγκάζοντάς μας να αναθεωρήσουμε τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε την επαγγελματική μας ζωή, ιδιαίτερα σε σχέση με την ενσωμάτωση της εξ’ αποστάσεως εργασίας στην καθημερινότητά μας. Η Bayer Ελλάς από την αρχή αντιλήφθηκε τη σημασία της προσαρμογής σε αυτήν τη νέα πραγματικότητα και δημιούργησε ένα νέο πλαίσιο εργασίας.

Υιοθετήσαμε μία προσέγγισή που εστιάζει στους ανθρώπους μας, δίνοντάς τους την ευελιξία να επιλέγουν τον τρόπο εργασίας που τους ταιριάζει καλύτερα, λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορετικές τους ανάγκες και προτιμήσεις. Έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε ανάμεσα στο να εργαζόμαστε είτε από τα γραφεία μας είτε από το σπίτι μας.   Επιπλέον, αναπτύχθηκαν και εφαρμόζονται πρακτικές, ψηφιακά εργαλεία και τεχνολογίες που υποστηρίζουν τη διατήρηση της παραγωγικότητας και ενισχύουν τη συνεργασία ακόμα και από απόσταση, ώστε να εκτελούμε τα καθήκοντά μας χωρίς περισπασμούς.

Το υβριδικό μοντέλο εργασίας είναι πλέον γεγονός και οφείλουμε να εστιάζουμε στη βέλτιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρουν τα νέα δεδομένα στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον.  Σε αυτό το πλαίσιο, προχωρήσαμε και στη δημιουργία ενός καινοτόμου χώρου που είναι δομημένος σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ESG και που αντανακλά τις αξίες της Bayer. Ένας χώρος εργασίας όπου δίνεται προτεραιότητα στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και στην προώθηση της βιωσιμότητας, προσφέροντας, παράλληλα, στήριξη στις καθημερινές επαγγελματικές και προσωπικές ανάγκες των εργαζομένων. Τα νέα γραφεία μας αποτελούν χώρους καινοτομίας, προσβάσιμους από όλους και με τις ιδανικές συνθήκες που ευνοούν τη συνεργασία, τις δημιουργικές συζητήσεις και την ανάπτυξη ανατρεπτικών ιδεών. Ένα ιδιαίτερο εργασιακό περιβάλλον, που τελικά μας ενώνει όλους ως κοινότητα.

Στον πυρήνα της κουλτούρας μας άλλωστε, βρίσκονται ισχυρές σχέσεις, βασισμένες στην εμπιστοσύνη και την ανάπτυξη, ενισχύοντας τη συνεργασία και την αριστεία σε κάθε επίπεδο. Στην Bayer δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στη σημασία της ευημερίας και της ψυχικής υγείας των ανθρώπων μας και ως εκ τούτου, δεσμευόμαστε στο να καλλιεργούμε ένα τέτοιο περιβάλλον φροντίδας, όπου κάθε μέλος της ομάδας αισθάνεται ότι αξιοποιείται και υποστηρίζεται, ώστε να αναπτύξει τον καλύτερο εαυτό του.

Τέλος, ως γυναίκα θα θέλαμε να μας μιλήσετε για την ισότητα των φύλων στον εργασιακό χώρο της εταιρείας και με ποιες δράσεις προωθείται.

Η ισότιμη διαχείριση όλων αποτελεί θεμελιώδη αρχή και προτεραιότητα για την Bayer Ελλάς. Δεσμευόμαστε να διασφαλίζουμε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα, μέσα σε ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς. Η προώθηση της ποικιλομορφίας, της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης αποτελεί τον θεμέλιο λίθο στην εργασιακή μας κουλτούρα.

Στηρίζουμε την ισότητα στην πρόσληψη και την επαγγελματική ανέλιξη, εφαρμόζουμε πολιτικές αμοιβών που βασίζονται στη διαφάνεια και τη δικαιοσύνη και προάγουμε την ευελιξία στην εργασιακή μας καθημερινότητα ώστε να επιτρέπουμε την ισορροπία μεταξύ εργασίας και ιδιωτικής ζωής.

Ενισχύουμε την ισότιμη αντιμετώπιση των γονέων, ανεξαρτήτως φύλου και ανεξαρτήτως του τρόπου που απέκτησαν παιδιά, θεσπίζοντας ίσα προνόμια. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενες μητέρες της εταιρείας που τεκνοποιούν ή υιοθετούν, μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλους 2 μήνες άδειας, πλήρως αμειβόμενους, ενώ και με την αυξημένη άδεια πατρότητας, ένας πατέρας μπορεί να πάρει έως και 2 μήνες άδεια, με πλήρεις αποδοχές, μετά τη γέννηση ή υιοθεσία παιδιού.

Προσωπικά, ως γυναίκα Διευθύνουσα Σύμβουλος, αντιλαμβάνομαι βαθύτατα τη σημασία της ενδυνάμωσης των γυναικών σε κάθε οργανισμό και της παρουσίας των γυναικών σε ηγετικές θέσεις για τη δημιουργία ενός ισχυρού και σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος. Στην Bayer, έχουμε θεσπίσει πολιτικές που εγγυώνται ότι οι γυναίκες απολαμβάνουν τις ίδιες ευκαιρίες εξέλιξης σε όλα τα επίπεδα της εταιρείας. Διατηρούμε πλήρη ισότητα στα μισθολογικά κριτήρια, και διασφαλίζουμε τη γυναικεία εκπροσώπηση στις ανώτερες διοικητικές θέσεις σε ένα ποσοστό που φτάνει το 45%, που ξεπερνά κατά πολύ τον εθνικό μέσο όρο του 32%. Το σημαντικό αυτό ποσοστό μας, που η σημασία του μεγεθύνεται και από τη δική μου παρουσία στη θέση του CEO, μας καθιστά πρότυπο και ενισχύεται η εμπιστοσύνη στις γυναίκες, δείχνοντας έμπρακτα ότι αποτελούν αναπόσπαστο και ισχυρό μέρος του ιστού της εταιρείας μας. Η κανονικότητα του να είναι γυναίκες σε θέσεις Γενικής Διεύθυνσης ή Διευθύνοντος Συμβούλου δεν είναι απλώς ένας στόχος, αλλά μια πραγματικότητα που επιδιώκουμε να διευρύνουμε. Είναι ουσιαστικό να δείχνουμε στις γυναίκες ότι είναι πολύτιμες και ότι κατέχουν ίση θέση και ευκαιρίες ανάπτυξης, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, φυλής ή οποιουδήποτε άλλου χαρακτηριστικού. Άλλωστε, όταν οι γυναίκες βλέπουν και άλλες γυναίκες σε ηγετικές θέσεις, εμπνέονται και αποκτούν την αυτοπεποίθηση να διεκδικήσουν και να επιτύχουν τους δικούς τους στόχους.

Παράλληλα, μέσω των πολιτικών και των πρακτικών που υιοθετούμε, επιδιώκουμε τη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που ενισχύει τη συμμετοχή τους στη λήψη αποφάσεων, εξασφαλίζοντας παράλληλα την απόλυτη διαφάνεια. Επιπλέον, μέσω ειδικά σχεδιασμένων προγραμμάτων mentoring, υποστηρίζουμε την ατομική τους ενδυνάμωση για να φτάσουν σε ηγετικές θέσεις με αποτελεσματικότητα, ενώ παρέχουμε και ευκαιρίες για εκπαίδευση και κατάρτιση που ενισχύουν περαιτέρω  τις δεξιότητες και την εμπειρία τους.

Γενικότερα, συντονίζουμε τις προσπάθειές μας ώστε να προωθείται μια κουλτούρα εργασίας χωρίς αποκλεισμούς, που κυρίως ενισχύει το ηθικό και τη δέσμευση των εργαζομένων. Αναγνωρίζουμε ότι η πραγματική ποικιλομορφία απαιτεί συστημική αλλαγή και συνεχή προσαρμογή, αντιμετωπίζουμε προληπτικά τα εμπόδια και αναλαμβάνουμε σχετικές πρωτοβουλίες  προσβλέποντας σε ένα μέλλον όπου η ηγεσία των γυναικών θα είναι φυσιολογική και αυτονόητη.

Με ευρεία και ολοκληρωμένη προσέγγιση, στην Bayer Ελλάς, η ισότητα σε όλα τα επίπεδα δεν είναι απλά στόχος, αλλά καθημερινή πρακτική,  με τις δράσεις της αλλά και την αμέριστη στήριξη των ανθρώπων της, σε κάθε πτυχή της ζωής τους, εντός και εκτός του εργασιακού περιβάλλοντος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Στα σκαριά εμβόλιο της Moderna κατά της γρίπης των πτηνών
Οφέλη και πιθανοί κίνδυνοι του καφέ
Συμβουλές για γυμναστική με αρθρίτιδα