Στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης, προκήρυξε το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται προκειμένου να καταγγελθεί η συνδικαλιστική δίωξη της προέδρου της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Αφροδίτης Ρέτζιου, η οποία κατηγορείται για παραβίαση του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Στις 10.30 το πρωί οι γιατροί διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δικαστήριο της "Ευελπίδων", όπου θα εκδικάζεται η υπόθεση της προέδρου της ΟΕΝΓΕ.

Από την ΑΔΕΔΥ εκδόθηκε για το θέμα η εξής ανακοίνωση:

"Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει τις διώξεις συνδικαλιστών και πρωτοπόρων εργαζομένων από την κυβέρνηση, η οποία ενεργοποιώντας αυτή τη φορά το νόμο 'Χρυσοχοΐδη' για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, παραπέμπει σε δίκη που εκδικάζεται την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Αφροδίτη Ρέτζιου γιατί 'δε συνεμορφώθη προς τις υποδείξεις', όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα.
  
Είναι ξεκάθαρο ότι η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε κλάδους και χώρους δουλειάς οδηγεί την κυβέρνηση και τους εργοδότες να βάλουν σε χρήση ό,τι πιο αντιδραστικό έχουν νομοθετήσει το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να σταματήσουν τις αντιδράσεις που πολλαπλασιάζονται.
  
Για αυτό απέναντι στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών κι άλλων εργαζομένων  την περίοδο της πανδημίας, για μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, στήνεται 'διαδηλωτοδικείο' για όσους τις οργάνωσαν και συμμετείχαν σε αυτές μαζικά.
 
Το Γενικό Συμβούλιο δηλώνει τη στήριξή του σε όσους εργαζόμενους σέρνονται σε δικαστήρια συνεχίζοντας τον αγώνα για να ακυρώνονται ένας - ένας στην πράξη όλοι οι αντεργατικοί τους νόμοι".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
'Ελεγχος ασφάλειας των φαρμάκων - Στήνεται στην Ελλάδα παρακλάδι ευρωπαϊκού Οργανισμού
Στα σκαριά εμβόλιο της Moderna κατά της γρίπης των πτηνών
Οφέλη και πιθανοί κίνδυνοι του καφέ