Οι υπεύθυνοι του Κέντρου Υγείας Ιθάκης υποχρεώνουν τον παιδίατρο της μονάδας να εφημερεύει μόνος του και για τους ενηλίκους ασθενείς.

Αυτό καταγγέλλει το προεδρείο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών, με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας και τη διοίκηση της αρμόδιας 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).

Το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ κάνει λόγο για αυθαιρεσία στο πρόγραμμα εφημεριών, η οποία επαναλαμβάνεται για δεύτερη φορά μετά από έξι χρόνια.

Σχολιάζοντας την εφημέρευση του παιδιάτρου και για ενηλίκους, σχολιάζει πως "προφανέστατα, συνιστά αντιποίηση ιατρικής ειδικότητας και έκθεση σε κίνδυνο του πληθυσμού του νησιού, με τον εξαναγκασμό παιδιάτρου να εφημερεύει αντιμετωπίζοντας ενηλίκους ασθενείς από τους οποίους πολλοί είναι υπέργηροι".

Όπως αναφέρει στην επισυτολή, την προηγούμενη φορά (2018) η ευθαιρεσία είχε αναιρεθεί μετά από παρεμβάσεις της ΟΕΝΓΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας, ο οποίος και τώρα έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση - καταγγελία.

Η ΟΕΝΓΕ καλεί τη διοίκηση της 6 ης ΥΠΕ και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αναιρέσουν άμεσα την επικίνδυνη - όπως χαρακτηρίζει - αυθαιρεσία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
'Ελεγχος ασφάλειας των φαρμάκων - Στήνεται στην Ελλάδα παρακλάδι ευρωπαϊκού Οργανισμού
Στα σκαριά εμβόλιο της Moderna κατά της γρίπης των πτηνών
Οφέλη και πιθανοί κίνδυνοι του καφέ