Επεισόδιο υπήρξε προ ημερών μεταξύ του υποδιοικητή του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" και γιατρών που ήταν σε εφημερία.

Για το θέμα ζητεί να ενημερωθεί το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), από το οποίο ανακοινώθηκαν σήμερα τα εξής:

"Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απέστειλε επιστολή στη διοίκηση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός με την οποία ζητά να ενημερωθεί αναφορικά με περιστατικό που συνέβη στο νοσοκομείο, μεταξύ δύο ορθοπεδικών και του υποδιοικητή του νοσοκομείου.

Ο ΙΣΑ τονίζει ότι δεν πρέπει να γίνονται παρεμβάσεις στο ιατρικό και επιστημονικό έργο".

 Σύμφωνα με το σωματείο των εργαζομένων, το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Μάιο, όταν o υποδιοικητής του νοσοκομείου Εμ. Μπατής, εισήλθε στο χώρο των επειγόντων.

"Εισήλθε γύρω στις 23:00 και κατηγόρησε τους ιατρούς για ολιγωρία στη διακίνηση των περιστατικών και επέρριψε στους γιατρούς την ευθύνη για την ύπαρξη φορείων στο διάδρομο, φωνάζοντας μπροστά στους ασθενείς", αναφέρεται στην ανακοίνωση του σωματείου.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ο υποδιοικητής επανήλθε στο ιατρείο και δήλωσε ότι θα παραμείνει εντός του εξεταστηρίου προκειμένου να ελέγχει τη σωστή και γρήγορη διευθέτηση των περιστατικών, απαιτώντας γρήγορη εξέταση.

Όπως αναφέρουν, οι δύο ορθοπεδικοί απάντησαν στις φραστικές και προσβλητικές επιθέσεις του υποδιοικητή, τονίζοντας ότι οι πολύωρες αναμονές στα επείγοντα και τα φορεία στο διάδρομο οφείλονται στην υποστελέχωση και την ανεπάρκεια των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου.

Του ανέφεραν, επίσης, ότι η παρουσία του μέσα στο χώρο που εξετάζονται ασθενείς, και κυρίως η παρέμβαση του στην άσκηση του ιατρικού έργου, είναι απαράδεκτες και παραβιάζουν ευθέως τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποιες τροφές δίνουν ποιοτική ενέργεια
Τι χρειάζεται να έχετε μαζί σας στο φαρμακείο διακοπών
264 κρούσματα κοκκύτη στην Ελλάδα από την αρχή του χρόνου - Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο