Η κλινική Donaustadt στη Βιέννη διαθέτει εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας που μειώνει μαζικά τον αριθμό των συνεδριών ακτινοθεραπείας.

Αντί για 30 ραντεβού για έναν όγκο του πνεύμονα, για παράδειγμα, απαιτείται μόνο ένα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί υψηλή δόση χάρη στην ακτινοθεραπεία ακριβείας.

Το νοσοκομείο έχει πλέον λάβει το πιστοποιητικό Novalis - το οποίο αξιολογεί τις εγκαταστάσεις ακτινοθεραπείας - όπως ανακοίνωσε ο Υγειονομικός σύνδεσμος της Βιέννης (WIGEV) σε σχετική ανακοίνωση.

Η κλινική Donaustadt είναι μόλις το δεύτερο κέντρο ακτινοθεραπείας στην Αυστρία, μαζί με το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Krems, που λαμβάνει αυτή τη διεθνή πιστοποίηση, τονίστηκε την Τρίτη.

"Μέσα σε πέντε χρόνια έχουμε εξελιχθεί σε ένα από τα κορυφαία ινστιτούτα ακτινοθεραπείας υψηλής ακρίβειας στην Ευρώπη - και αυτό επιβεβαιώθηκε τώρα και από έναν ανεξάρτητο φορέα", τόνισε η Andrea Reim, επικεφαλής του Κέντρου Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και Ακτινοθεραπείας της Κλινικής.

Η εξαιρετικά ακριβής ακτινοθεραπεία προστατεύει επίσης τα γύρω όργανα, γεγονός που μειώνει τις παρενέργειες, εξήγησε η ίδια.

Περίπου 500 ασθενείς αναμένεται να αντιμετωπιστούν με τη μέθοδο αυτή μέχρι το 2025. Χρησιμοποιείται κυρίως για όγκους των πνευμόνων, του ήπατος, των οστών και του εγκεφάλου.

Σύμφωνα με τον WIGEV, ο μειωμένος αριθμός συνεδριών σημαίνει ότι μπορούν να θεραπευτούν περισσότεροι άνθρωποι και να μειωθούν οι χρόνοι αναμονής.

Η θεραπεία μπορεί να ξεκινήσει στην κλινική Donaustadt μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες, ανέφερε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποιες τροφές δίνουν ποιοτική ενέργεια
Τι χρειάζεται να έχετε μαζί σας στο φαρμακείο διακοπών
Κοκκύτης: Μόλις το 3,7% των ενηλίκων έχουν επαρκή αντισώματα