Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας CureVac πωλεί όλα τα δικαιώματα των υποψηφίων εμβολίων της mRNA κατά της CoViD και της γρίπης στη βρετανική φαρμακευτική εταιρεία GSK.

Η CureVac θα λάβει προκαταβολή άνω των 400 εκατομμυρίων ευρώ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική εταιρεία. Επιπλέον, αναμένονται πληρωμές ορόσημων βάσει επιτυχίας και πληρωμές αδειών χρήσης.

"Η νέα συμφωνία αδειοδότησης μας φέρνει σε ισχυρή οικονομική θέση και μας επιτρέπει να επικεντρωθούμε στη δημιουργία ενός ισχυρού αγωγού F&E", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της CureVac, Alexander Zehnder.

Η CureVac και η GSK συνεργάζονται από το 2020, όταν σύναψαν συνεργασία για την ανάπτυξη εμβολίων mRNA κατά μολυσματικών ασθενειών.

Εκείνη την εποχή, συμφωνήθηκε μια επένδυση μετοχικού κεφαλαίου της GSK ύψους 150 εκ. ευρώ στην CureVac και μια εφάπαξ πληρωμή ύψους 120 εκ. ευρώ. Σύμφωνα με την CureVac, η νέα συμφωνία αντικαθιστά όλα τα προηγούμενα οικονομικά ανταλλάγματα από την προηγούμενη συμφωνία συνεργασίας.

Μετά το τέλος της πανδημίας του κορωναϊού, η εταιρεία βιοτεχνολογίας, η οποία απέτυχε με την ανάπτυξη του εμβολίου κατά της CoViD, βρίσκεται εν μέσω αναδιοργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την άνοιξη, 150 από τις περίπου 1.100 θέσεις εργασίας παγκοσμίως επρόκειτο να περικοπούν μέχρι το τέλος του έτους. Ωστόσο, η CureVac ανακοίνωσε τώρα ότι σκοπεύει να μειώσει το εργατικό δυναμικό της κατά 30%.

Πηγές:
Aυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Καταγγελία: Απομακρύνονται συμβασιούχοι φύλαξης και καθαριότητας στον ΕΟΔΥ
Η AbbVie ενώνει δυνάμεις με τον Οργανισμό We4All
Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ την Πέμπτη