Αρνητικός εμφανίζεται ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νικόλαος Πλατανησιώτης στο θέμα άσκησης ιδιωτικού έργου από γιατρούς του ΕΣΥ.

Μιλώντας την Παρασκευή στο Κανάλι 1, ο κ. Πλατανησιώτης εξέφρασε την άποψη ότι δεν προσφέρει κάτι η νέα υπουργική απόφαση, εξέφρασε τον σκεπτικισμό και τις επιφυλάξεις του ιατρικού κόσμου στον Πειραιά, ενώ σημείωσε πως αφ’ ενός αυξάνεται ο ανταγωνισμός, αλλά δεν κερδίζουν κάτι ουσιαστικό οι ασθενείς.

Στη διάρκεια της νομοπαρασκευαστικής διαδικασίας στις 3 Απριλίου, κατά την ακρόαση εκπροσώπων των εμπλεκομένων φορέων από την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς είχε προτείνει μεταξύ άλλων:

  • Τη διερεύνηση της πιθανότητας ανοικοδόμησης κατοικιών για το ιατρικό και το παραϊατρικό προσωπικό, στους περιβάλλοντες χώρους των Κέντρων Υγείας.
  • Την παροχή οικονομικών κινήτρων με τους καλύτερους δυνατούς όρους.
  • Τη θεσμοθέτηση της συνυπηρέτησης για συζύγους ιατρών που τους συνοδεύουν σε ακριτικές περιοχές και νησιά, όπως συμβαίνει με τους αστυνομικούς και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, δεδομένων και των κενών θέσεων που υπάρχουν σε Περιφέρειες και Δήμους.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά είχε επισημάνει από τότε ότι ήταν στη διάθεση της πολιτικής ηγεσίας για την ανταλλαγή απόψεων και την υποστήριξη μιας σοβαρής μεταρρύθμισης που θέλει να προωθήσει η Κυβέρνηση για την εξυπηρέτηση των τοπικών κοινωνιών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Από τη διάγνωση στην ανάγνωση του μυαλού;
Επιστολή ΙΣΑ στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για το clawback του 2023
Ψυχοκοινωνική Προσέγγιση στον Καρκίνο του Πνεύμονα - Προοπτικές και Συμπεράσματα της FairLife L.C.C.