Το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (ΚΕΤΕΚΝΥ) σε συνέχεια της επιτυχούς καθολικής εφαρμογής του συστήματος DRG σε όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας, πραγματοποιεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον  Όμιλο Ευρωκλινική, στο πλαίσιο του οποίου, οι κλινικές του Ομίλου θα συνδεθούν με το ειδικό λογισμό Grouper του ΚΕΤΕΚΝΥ ώστε να λάβει μέρος  ο σχεδιασμός  για την  πιλοτική εφαρμογή του νέου ΣυΚΝΥ.

Το μνημόνιο υπεγράφη την Παρασκευή μεταξύ των κ.κ Αντώνιου Βουκλαρή, Διευθύνοντος Συμβούλου Ομίλου Ευρωκλινική και των Παντελή Μεσσαρόπουλου, Προέδρου Δ.Σ. ΚΕΤΕΚΝΥ,  Χαράλαμπου Πλατή, Διευθύνοντος Συμβούλου ΚΕΤΕΚΝΥ και Κωνσταντίνου Χαλκιά, Εκτελεστικού Μέλους Δ.Σ ΚΕΤΕΚΝΥ.

Μετά τον όμιλο Ιασώ, την Αθηναϊκή Κλινική και τα Νοσοκομεία των Ενόπλων Δυνάμεων, η πιλοτική εισαγωγή της Ευρωκλινικής στο σύστημα DRG ανεβάζει τον πήχη ακόμη πιο ψηλά.

Για την επίτευξη του στόχου συστάθηκαν ομάδες έργου και από τους δυο οργανισμούς για την παροχή των τεχνικών προδιαγραφών διασύνδεσης των αναγκαίων στοιχείων, καθώς και της κατάρτισης προγράμματος εκπαίδευσης του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού δυναμικού του ομίλου.

Η Ευρωκλινική διαθέτει ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο με πληρότητα εφαρμογών, αξιοπιστία και ασφάλεια της πληροφορίας. Αυτό αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για την ευκολότερη και ορθότερη κωδικοποίηση των περιστατικών νοσηλείας.

Το σύστημα DRG (Diagnosis Related Group), δηλαδή το Σύστημα Ομοιογενών Διαγνωστικών Ομάδων είναι ένα «εργαλείο» ταξινόμησης των νοσοκομειακών ασθενών που βασίζεται στη συλλογή δεδομένων από τη νοσηλεία των ασθενών και την ταξινόμησή τους σε έναν σαφή και διαχειρίσιμο αριθμό μείγματος περιπτώσεων που είναι κλινικά σημαντικός και οικονομικά ομοιογενής. Ταυτόχρονα είναι ένα σύστημα πληρωμών που βασίζεται σε αυτές τις ομάδες περιπτώσεων και μια μέθοδος προοπτικής αποζημίωσης με τιμές που έχουν προσδιορισθεί εκ των προτέρων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αντισώματα κατά του δηλητηρίου της μαύρης χήρας
Το πρώτο ποντίκι με πλήρως λειτουργικό ανθρώπινο ανοσοποιητικό [μελέτη]
Αντιδρούν οι προμηθευτές ορθοπαιδικού υλικού στο αναδρομικό rebate προς το ΕΣΥ