Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Ιουλίου η εκδήλωση απολογισμού του 14ου Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management, παρουσία των μελών και εταίρων της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικού Management (Ε.Ε.Φα.Μ.). Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τα πεπραγμένα της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, παρουσιάζοντας απολογιστικά στοιχεία που τεκμηριώνουν την εξαιρετική επιτυχία της φετινής διοργάνωσης και την ισχυρή απήχησή της στο συνεδριακό κοινό.

Η πρόεδρος της Ε.Ε.Φα.Μ., Ντανιέλα Μάλο, οι Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής, Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη και Παναγιώτης Γιαννουλέας, καθώς και οι επικεφαλής των επί μέρους ομάδων της Οργανωτικής Επιτροπής, Παύλος Νικολάου, Παναγιώτης Μπατζιόλας, Παναγιώτης Κοσμαράς και Ιωάννης Ανδρουτσόπουλος, παρουσίασαν το έργο κάθε ομάδας στο πλαίσιο της πολύμηνης προετοιμασίας και υλοποίησης του 14ου Συνεδρίου. Ειδική μνεία έγινε στην παρουσίαση στατιστικών στοιχείων τα οποία, σε αρκετές περιπτώσεις, αποτελούν ιστορικά ρεκόρ για τον θεσμό.

Πιο συγκεκριμένα, φέτος ο αριθμός των εγγεγραμμένων συνέδρων άγγιξε τους 1.550, ο αριθμός των υποψηφιοτήτων στα Αριστεία Ε.Ε.Φα.Μ. ανήλθε στις 37, ενώ οι χορηγοί εταιρείες ήταν περισσότερες από κάθε άλλη φορά. Επιπλέον, υπήρξε αξιοσημείωτη συμμετοχή των συνέδρων στις συζητήσεις που πραγματοποιούνται στα panels, ενώ η αλληλεπίδραση των στελεχών του κλάδου στα social media, όσον αφορά σε δημοσιεύσεις σχετικά με το Συνέδριο, ήταν επίσης εξαιρετικά υψηλή.

Με τίτλο “Pharmadise - Leading healthcare intelligence”, το 14ο Συνέδριο πραγματεύτηκε σημαντικά και άκρως επίκαιρα θέματα, όπως οι παγκόσμιες δυναμικές στη φαρμακευτική αγορά, η νέα Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για το φάρμακο, η αξιοποίηση της καινοτομίας από τους εταίρους της υγείας και ο μετασχηματιστικός ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης στην υγειονομική περίθαλψη. Αποδεικνύοντας την προσήλωση της Ε.Ε.Φα.Μ. στην παροχή υψηλού επιπέδου επιστημονικής γνώσης στους επαγγελματίες του κλάδου, η αξιολόγηση της θεματολογίας από το συνεδριακό κοινό ήταν εξαιρετικά θετική, με τη βαθμολογία να αγγίζει σχεδόν το 9/10!

Επισημαίνεται επίσης ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανακοινώθηκε η συνέχιση του εκπαιδευτικού προγράμματος Executive Program in Pharmaceutical Management - Ε.Ε.Φα.Μ. για 2η χρονιά (ακαδημαϊκό έτος 2024 – 2025). Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνεργασία του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ε.Ε.Φα.Μ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ την Τρίτη
Είναι το στρες ωφέλιμο;
Mειώνεται ο κίνδυνος καρκίνου του πνεύμονα σε μεγάλη ηλικία [μελέτη]