Μακροπρόθεσμα, τα κολλητά τζελ και τα ακρυλικά νύχια είναι πολύ ανθυγιεινά για το φυσικό νύχι. Εκτός από τους μύκητες των νυχιών, μπορούν να εμφανιστούν και πολλές άλλες ασθένειες και αποχρωματισμοί των νυχιών.

Αυτές οι ασθένειες είναι μερικές φορές πολύ επίμονες και μερικές φορές μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με φάρμακα", προειδοποιεί η Anais Sislian. Είναι διευθύντρια του "Schönbefinden", ενός ινστιτούτου καλλυντικών και φροντίδας ποδιών στο Oberneukirchen της Αυστρίας, από το 2009.

Πρώτον, η αφαίρεση του τζελ και του ακρυλικού είναι πολύ ανθυγιεινή για το φυσικό νύχι, καθώς πρέπει να κατεβάζονται με τον λεγόμενο κόφτη νυχιών, ο οποίος καταστρέφει το φυσικό νύχι.

Δεύτερον, το ίδιο το υλικό είναι επίσης ανθυγιεινό, εξηγεί η Anais: "Το φυσικό νύχι δεν μπορεί να αναπνεύσει σωστά κάτω από το τζελ και το ακρυλικό και κυριολεκτικά ασφυκτιά".

Επιπλέον, τα κολλημένα νύχια είναι κακή ιδέα, ειδικά για τους "nail biters": "Για τους nail biters, η πλάκα του νυχιού είναι ήδη κατεστραμμένη και επομένως πολύ ερεθισμένη".

Η Anais συμβουλεύει αυτούς τους ανθρώπους να δουλεύουν με άφθονο λάδι νυχιών και να χρησιμοποιούν επίσης σκληρυντή νυχιών: "Ο σκληρυντής νυχιών επιτρέπει στο νύχι να ανακάμψει και να αναπτυχθεί σωστά".

Εκτός από το τζελ και το ακρυλικό, υπάρχει και μια άλλη, πιο υγιεινή εναλλακτική λύση στην αγορά, σύμφωνα με την Anais: "Στο στούντιό μας, δουλεύουμε μόνο με Shellac.

"Πρόκειται για ένα φυσικό τζελ που είναι διαπερατό από τον αέρα και επομένως δεν είναι ανθυγιεινό για το φυσικό νύχι". Σε αντίθεση με το τζελ και το ακρυλικό, το Shellac δεν σας επιτρέπει να επεκτείνετε το δικό σας νύχι, αλλά είναι ένα μόνιμο βερνίκι νυχιών.

Μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα με έναν διαλύτη που περιέχει ακετόνη. Αυτό το μόνιμο βερνίκι νυχιών είναι επίσης κατάλληλο για νυχοκόπτες: "Το Shellac είναι μια καλή βάση για την ενίσχυση και τη στήριξη του νυχιού, ώστε να μεγαλώνει από μόνο του χωρίς να το καταστρέφει", τονίζει η Anais.

Σύμφωνα με αυτή τη σταθερή βάση, το ταίριασμα των χρωμάτων είναι επίσης ένα μεγάλο ζήτημα για τους πελάτες: "Οι nude και οι παστέλ αποχρώσεις είναι σήμερα πολύ δημοφιλείς.

Ωστόσο, τα κοραλλί χρώματα - ένα μείγμα ροζ και πορτοκαλί - είναι επίσης δημοφιλή, ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι τα γαλλικά νύχια δεν είναι πλέον τόσο μοντέρνα όσο ήταν πριν από ένα χρόνο", λέει η Anais.

Πηγές:
Kronen Zeitung

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ελπίδες για την αντιμετώπιση της κώφωσης [μελέτη]
Eυαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τη χρόνια φλεβική νόσο
Η εμπορική αξιοποίηση της έρευνας στο επίκεντρο του 7ου Healthcare-Life Sciences meetup του ΣΕΒ