Τριετή παράταση θητείας σε καθηγητές που πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν, παρέχεται με το νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία.

Στο άρθρο 74 του νομοσχεδίου και υπό τον τίτλο "Δυνατότητα άσκησης κλινικών καθηκόντων ομότιμων και αφυπηρετησάντων καθηγητών ιατρικών σχολών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, πανεπιστημιακών κλινικών και εργαστηρίων", αναφέρονται τα εξής: 

"Ομότιμοι ή αφυπηρετήσαντες Καθηγητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) δύναται να ασκούν κλινικό ή εργαστηριακό έργο σε πανεπιστημιακές κλινικές ή πανεπιστημιακά εργαστήρια, που είναι εγκατεστημένα σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία ή νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για τρία (3) επιπλέον ακαδημαϊκά έτη μετά από την αφυπηρέτησή τους.

Για την εφαρμογή του πρώτου εδαφίου απαιτείται απόφαση της Συγκλήτου του οικείου Α.Ε.Ι. μετά από εισήγηση της Συνέλευσης του οικείου Τμήματος, η οποία
εκδίδεται κατόπιν σχετικής αίτησης των ανωτέρω ενδιαφερόμενων".

Με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, η ιατρική παράταξη Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή κάνει λόγο για "φωτογραφική - ρουσφετολογική διάταξη", η οποία αφορά συγκεκριμένους καθηγητές, επιτρέποντάς τους να παραμείνουν στην καρέκλα τους τρία χρόνια μετά τη συνταξιοδότηση.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Άδ. Γεωργιάδης: Συμφωνία με γιατρούς τριών πόλεων - Τι ανακοίνωσε στη Βουλή
Κρίσιμη η Πέμπτη για τις κινητοποιήσεις των γιατρών - Ενημέρωση από τον ΠΙΣ
Κακές τροφές για το μέγεθος της κοιλιάς των αντρών