Για μια ακόμα φορά οι Γυναίκες στην Ογκολογία σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής” και τα Sephora, βρέθηκαν τη Δευτέρα 22 Ιουλίου, στο κτίριο ΑΚΙΣΑ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», για μια ημέρα αφιερωμένη στην αυτοφροντίδα της ογκολογικής ασθενούς. Μια ημέρα με μήνυμα ότι η γυναίκα που νοσεί χρειάζεται στιγμές χαλάρωσης και χαράς, φροντίδα για το σώμα και την ψυχή.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Καθηγήτρια Παθολογίας Ογκολογίας κα Αμάντα Ψυρρή, Διευθύντρια στην Ογκολογική Μονάδα της Β΄ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής (Β΄ ΠΠΚ) στο ΠΓΝ «Αττικόν»,  συν-ιδρύτρια και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των W4O Hellas – Γυναίκες στην Ογκολογία, σε συνεργασία με τη Δρ. Πόπη Καλαϊτζή, ακαδημαϊκή υπότροφο και ιατρό Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης και το πρωτοποριακό Ιατρείο Υποστήριξης του Τρόπου Ζωής που έχει δημιουργηθεί στο «Αττικόν». Η ποιότητα ζωής των ασθενών και επιζώντων καρκίνου, καθώς και η συνεχής υποστήριξη των ασθενών με καρκίνο, ολιστικά και δια βίου, αποτελεί αναπόσπαστη προτεραιότητα της ογκολογικής φροντίδας.

Η σύμπραξη, επομένως, δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς το σύγχρονο πρόσωπο της ογκολογίας αξιοποιεί την επιστήμη και την έρευνα για τη βέλτιστη θεραπευτική προσέγγιση, αλλά αναγνωρίζει την ανάγκη ο ασθενής να αντιμετωπίζεται ολιστικά, καθώς χρειάζεται υποστήριξη για ψυχική υγεία, αλλά και συμβουλές για έναν τρόπο ζωής που εξασφαλίζει ποιότητα ζωής κατά τη θεραπεία και μετά. Όπως ανακοίνωσε η καθηγήτρια κ. Ψυρρή, σύντομα στο «Αττικόν» θα είναι έτοιμο το πρώτο Πανεπιστημιακό Κέντρο Καρκίνου στην Αθήνα που θα εκφράζει αυτή τη φιλοσοφία και θα αποτελεί ένα φιλόξενο και αναβαθμισμένο χώρο για τους ογκολογικούς ασθενείς.

Τη Δευτέρα, το αμφιθέατρο 5 στο κτίριο ΑΚΙΣΑ γέμισε με χαμόγελα και όρεξη από γυναίκες που νοσούν με καρκίνο που συμβουλεύτηκαν τις experts των Sephora για τις ανάγκες της περιποίησης δέρματος και για χρήσιμες τεχνικές μακιγιάζ.  Συχνά η θεραπεία απαιτεί προσαρμογές στην καθημερινή ρουτίνα μιας γυναίκας που νοσεί, όπως είναι το μακιγιάζ και η περιποίηση του δέρματος. Οι experts των Sephora βρέθηκαν κοντά μας για ακόμα μια φορά και με χαρά δέχτηκαν δεκάδες ερωτήσεις, δίνοντας πολύτιμες συμβουλές και tips.

Εξάλλου, η παγκόσμια δράση “Sephora Stands Classes for Confidence” έχει ως στόχο την ενδυνάμωση, την αποδοχή, την αυτοφροντίδα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις experts των Sephora που κάθε φορά που τις καλούμε, είναι δίπλα μας, καθώς, όπως μας μεταφέρουν, οι δράσεις αυτές μαρτυρούν πόσο σημαντική είναι η προσφορά σε ένα τόσο ιδιαίτερο κοινό, όπως είναι οι ογκολογικοί ασθενείς.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την πρωτοβουλία αυτών των δράσεων και στο “Άλμα Ζωής” και την εθελόντρια του Συλλόγου κα Γιάννα Γεροθανάση που ήταν μαζί μας, ενημερώνοντας για τις δράσεις του Συλλόγου που πάντα έχουν ως στόχο την ποιότητα ζωής και την ενδυνάμωση κάθε γυναίκας που βιώνει τον καρκίνο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στις ασθενείς που συμμετείχαν, καθώς τα χαμόγελα τους και τα λόγια τους, μας κινητοποιούν για συνέργειες και δράσεις με επίκεντρο τις πολύπλευρες ανάγκες τους!

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποια είναι τα οφέλη του ανανά στην υγεία
Απαραίτητη η υλοποίηση μελετών που θα διερευνήσουν τα κίνητρα για την κάλυψη κενών θέσεων υγειονομικών δομών της χώρας
Διαγραφή Πολάκη για φραστική επίθεση σε συνεργάτιδα του 'Αδ. Γεωργιάδη στη Βουλή - Δάκρυσε η Αθηνά Λινού