Αποστάσεις από την πρόταση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) για αποχή από τη συνταγογράφηση, τηρεί ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).

Μιλώντας την Πέμπτη στον Σκάι, ο Γιώργος Πατούλης χαρακτήρισε "σκληρό" το προτεινόμενο μέτρο, αναφέροντας τα εξής:

"Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ταλαιπωρηθούν πολίτες. Σε καμία περίπτωση, όπου και εάν βρίσκονται, σε όποιο σημείο της Ελλάδος θα πρέπει να έχουν την ίδια δυνατότητα στην πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να έχουν γιατρούς. Αυτό είναι δεδομένο".

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΣΑ, πρέπει να πέσουν οι τόνοι και βα βρεθούν λύσεις:

"Πράγματι υπήρξε μια απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και της Ολομέλειας των προέδρων χθες, η οποία ουσιαστικά αυτό το διήμερο από Παρασκευή, κατ' ουσίαν Δευτέρας μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου να μην υπάρχει ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Θα έλεγα πως είναι ένα σκληρό μέτρο, αυτό δεν χωρά αμφιβολία. Από την άλλη πλευρά θα πρέπει να βρεθούν λύσεις οι οποίες θα δίνουν την δυνατότητα της περίθαλψης σε κάθε ασθενή, σε κάθε πολίτη σε κάθε σημείο της χώρας. Αυτό είναι το ζητούμενο.

Έχουν δοθεί κάποια κίνητρα, τα οποία μπορεί να είναι και περισσότερα αργότερα ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα σε κανέναν πολίτη. Πέραν των αποφάσεων, να δούμε και την ανταπόκριση των γιατρών. Εγώ αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η ανταπόκριση των γιατρών όταν υπήρχε πρόβλημα στη χώρα ήταν πάντα θετική. Η πλειοψηφία τουλάχιστον δεν γύρναγε την πλάτη προκειμένου ο πολίτης να αποκομίσει το καλύτερο για την υγεία του".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Διαγραφή Πολάκη για φραστική επίθεση σε συνεργάτιδα του 'Αδ. Γεωργιάδη στη Βουλή - Δάκρυσε η Αθηνά Λινού
2,4 δισ. ευρώ για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μόνο για το 2023
Ο ΙΣΑ συντάσσεται με τον ΠΙΣ υπέρ της αποχής από τη συνταγογράφηση