Για πρώτη φορά θα γίνει προσπάθεια ολιστικής προσέγγισης του Φάσματος του Αυτισμού με τη συμμετοχή επιστημόνων διεθνούς κύρους σε πρωτοποριακό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 27-29 Σεπτεμβρίου 2024.

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο για τον Αυτισμό που θα διεξαχθεί στην χώρα μας, διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ), την Ελληνική Εταιρεία Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, τον Δήμο Αθηναίων και την Ερευνητική Εταιρεία Funogen, με σκοπό την προαγωγή της κατανόησης και διαχείρισης των διαταραχών φάσματος αυτισμού (ΔΑΦ), ενισχύοντας μια πιο συμπεριληπτική κοινωνία, μέσω της ενισχυμένης επιστημονικής συνεργασίας και κοινοτικής δέσμευσης. Το Συνέδριο αποτελεί βασική πρωτοβουλία των φορέων ΕΕΠΑΑ-Funogen #connectmetoo: Together in Synergy for Autism, που στοχεύει στην ενίσχυση της κοινωνικής συμπερίληψης και συνέργειας για τα άτομα με αυτισμό.

Το Συνέδριο θέτει πρώτη φορά στο προσκήνιο νέους μηχανισμούς κατανόησης των διαταραχών του αυτιστικού φάσματος, ενώ παράλληλα  επικεντρώνει το ενδιαφέρον του σε έρευνες αιχμής της (ΔΑΦ), αλλά και τους βιολογικούς μηχανισμούς, εξερευνώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες διαχείρισης και προώθησης της κοινωνικής ένταξης και συνεργασίας.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, θα υλοποιηθούν μια σειρά από στρογγυλά τραπέζια και workshops, όπου θα ακουστούν διαφορετικές διεπιστημονικές προσεγγίσεις, αλλά και παγκόσμιες βέλτιστες πρακτικές στο συγκεκριμένο θέμα, ενισχύοντας την ευαισθητοποίηση και υποστήριξη για τον αυτισμό. Σημαντικοί συνεργάτες της προσπάθειας αυτής αποτελούν το Μουσείο της Ακρόπολης και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, με στρατηγικές για τη δημιουργία συμπεριληπτικού μουσειακού περιβάλλοντος.

Ομιλητές θα είναι διακεκριμένοι ειδικοί επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου θα αναφερθούν σε καθοριστικές πτυχές έρευνας των διαταραχών φάσματος αυτισμού, ενώ παράλληλα ερευνητικές εργασίες θα δημοσιευτούν ως κεφάλαια στο βιβλίο «Empowering Innovations in Advanced Autism Research and Management» του διεθνούς ακαδημαϊκού εκδοτικού οίκου IGI Global.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιείται μια τόσο καινοτόμα δράση, με πρωταρχικό στόχο την συγκέντρωση ερευνητικών εργαλείων που θα σταθούν αρωγοί σε νέους τρόπους κατανόησης του αυτιστικού φάσματος, καθιστώντας σαφή την ανάγκη συμπερίληψης των ατόμων με αυτισμό στην κοινωνία.

Το συνέδριο θα λάβει χώρα στο Μουσικό Θέατρο Ολυμπία Μαρία Κάλλας.

Για εγγραφές και δηλώσεις συμμετοχής: https://connectmetoo.funogen.com/registration/

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Φαντασμαγορική, πλωτή τελετή έναρξης
Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων: Γιατί παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Χειρουργείου
Ολυμπιακοί αγώνες: Πότε έρχεται η κορύφωση των επιδόσεων αθλητών στίβου