Τους κινδύνους για την υγεία όσων επισκεφθούν το Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, επισημαίνουν οι υπεύθυνοι του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).

Στην εβδομαδιαία τους έκθεση αναφέρουν πως οι μαζικές εκδηλώσεις μπορούν να οδηγήσουν σε εμφάνιση απειλής για τη Δημόσια Υγεία, μεταδιδόμενης ή μη.

Εισαγόμενες νόσοι, παρουσία αυξημένου αριθμού ευπαθών ατόμων, συμπεριφορές υψηλού κινδύνου, διάθεση τροφίμων και ποτών από πλανόδιους πωλητές, αποτελούν ένα μείγμα υψηλού κινδύνου για μεταδιδόμενα νοσήματα.

Κίνδυνοι υπάρχουν και από άλλους παράγοντες, όπως η θερμοπληξία, ο τραυματισμός λόγω του πλήθους και τις συνθήκες που σχετίζονται με τις ουσίες και το αλκοόλ.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του ECDC, η πιθανότητα να μολυνθεί κάποιος από μεταδοτική ασθένεια κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και των Πσραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού είναι χαμηλή, εάν εφαρμόζονται τα προληπτικά μέτρα.

Σε αυτά περιλαμβάνονται ο κατάλληλος εμβολιασμός, η υγιεινή των χεριών, η κατανάλωση τροφίμων, η τήρηση των κανόνων προστασίας του αναπνευστικού, η απομόνωση σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων που μοιάζουν με γρίπη, η χρήση μάσκας όταν υπάρχει συνωστισμός, η έγκαιρη αναζήτηση ιατρικής συμβουλής και το ασφαλές σεξ.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η πρόληψη μίας σειράς παθήσεων που προλαμβάνονται με το εμβόλιο, όπως η ιλαρά, ο κοκκύτης και η CoViD.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ολυμπιακοί αγώνες: Πότε έρχεται η κορύφωση των επιδόσεων αθλητών στίβου
Τεχνητά αιμοφόρα αγγεία θα μπορούσαν να βελτιώνουν το αποτέλεσμα του bypass
Βραζιλία: Οι πρώτοι δυο θάνατοι από τον ιό Oropouche