Νέα έρευνα έδειξε ότι έφηβοι που κάνουν υπερβολική χρήση των smartphones τους είναι πιο πιθανό να εμφανίζουν κατάθλιψη, άγχος και αϋπνία.

Ερευνητές του King's College στη Βρετανία, διαπίστωσαν ότι νέοι άνθρωποι που δηλώνουν εθισμό στο κινητό τους έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αναφέρουν συμπτώματα άγχους και τριπλάσιες να εμφανίζουν κατάθλιψη έναντι αυτών που μπορούν να ελέγχουν τη διάρκεια χρήσης του κινητού.

Η μελέτη βασίστηκε σε απαντήσεις 657 εφήβων 16 έως 18 ετών και 69 παιδιών 13 έως 16 ετών.

Κατέληξε ότι άγχος, κατάθλιψη και αϋπνία συνδέονται με προβληματική χρήση του smartphone.

Χαρακτηριστικά της προβληματικής χρήσης, σύμφωνα με την έρευνα είναι ότι ο νέος χάνει τον έλεγχο σχετικά με τη χρήση, ότι το smartphone κυριαρχεί στη ζωή του και περνά περισσότερο χρόνο με αυτό εις βάρος, για παράδειγμα, του ύπνου ή της άσκησης. Συνεχίζει τη συνήθεια παρά το ότι γνωρίζει τις επιπτώσεις, δήλωσε ο ερευνητής Dr. Nicola Kalk.

Υπάρχει διαφορά, δήλωσαν ερευνητές, μεταξύ του να περνά κάποιος τον χρόνο του απλά με το κινητό και της προβληματικής του χρήσης.

Προβληματική χρήση smartphone επηρεάζει μειοψηφία εφήβων, αλλά αυτοί έχουν υψηλότερα επίπεδα προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, όσοι ανέφεραν προβληματική χρήση είχαν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίζουν άγχους και τριπλάσιες να εμφανίζουν κατάθλιψη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Υποσχόμενα αποτελέσματα δοκιμής νέου φαρμάκου για τη νόσο Guillain-Barré
Φρούτα και λαχανικά μειώνουν την αρτηριακή πίεση και βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς [μελέτη]
14ο Παμπελοποννησιακό Ιατρικό Συνέδριο