Ασθενείς με γυροειδή αλωπεκία έχουν μεγαλύτερη εμφάνιση αυτοάνοσων νόσων και συννοσηροτήτων ψυχικής υγείας στη διάγνωση, καθώς και υψηλότερο κίνδυνο για έναρξη των παραπάνω μετά τη διάγνωση, αναφέρει έρευνα στο JAMA Dermatology.

Ο Arash Mostaghimi, του Brigham and Women's Hospital στη Βοστόνη, εξέτασε τους κινδύνους έναρξης ψυχικών νόσων ή αυτοάνοσων μετά τη διάγνωση της γυροειδούς αλωπεκίας.

Η ανάλυση περιέλαβε στοιχεία 16.512 ασθενών με την πάθηση και 66.048 χωρίς αυτήν (12 - 64 ετών).

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι γενικά, ασθενείς με γυροειδή αλωπεκία είχαν υψηλότερη εμφάνιση ψυχικών νόσων (30,9 % έναντι 26,8 %) και αυτοάνοσων συννοσηροτήτων (16,1% έναντι 8,9 %) στη διάγνωση της αλωπεκίας.

Η εμφάνιση ήταν επίσης υψηλότερη σε ασθενείς με αλωπεκία χωρίς ιστορικό αυτών των συννοσηροτήτων σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου.

Ασθενείς με αλωπεκία είχαν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο για εμφάνιση ψυχικής νόσου ή αυτοάνοσης συννοσηρότητας σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου.

 

Πηγές:
JAMA Dermatology.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
O ΠΟΥ θα στείλει 1 εκατ. εμβόλια για την πολιομυελίτιδα στη Λωρίδα της Γάζας
Ποια είναι τα οφέλη της άσκησης με βάρη
H Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθερο-επαγγελματιών παιδιάτρων για τη συνταγογράφηση του εμβολίου για τον μηνιγγιτιδοκόκκο της οροομάδας Β