Πολλαπλασιάζονται τα περιστατικά βίας σε όλη τη χώρα σε βάρος υγειονομικών την ώρα της δουλειάς τους.

Τελευταίες περιπτώσεις αυτές στο νοσοκομείο Χαλκίδας, όπως επισημαίνεται σε επιστολή του προεδρείου της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Επικαλούμενοι καταγγελίες της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Νομού Εύβοιας (ΕΙΝΝΕΥΒ), οι γιατροί τονίζουν πως συνέβησαν τέσσερα αλλεπάλληλα επεισόδια βίας τις τελευταίες μέρες στο χώρο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) εναντίον νοσηλευτικού προσωπικού και ενός γιατρού, ο οποίος μάλιστα δέχθηκε γροθιές από συνοδό ασθενούς το πρωί του Σαββάτου και εφημέρευσε με ράμματα την Κυριακή.

Στην επιστολή αναφέρονται αναλυτικά τα ακόλουθα:

"Την ίδια στιγμή που καλούμαστε να εργαστούμε με εξαντλητικά ωράρια και χαμηλούς μισθούς, βρισκόμαστε επιπλέον ανυπεράσπιστοι απέναντι σε όσους επιχειρούν να βιαιοπραγήσουν εναντίον μας λεκτικά ή σωματικά, προκαλώντας μας ακόμα και σοβαρούς τραυματισμούς.

Ηθικός αυτουργός είναι ο Υπουργός Υγείας που συκοφαντεί νυχθημερόν στην κοινή γνώμη τους γιατρούς του ΕΣΥ ως 'ανθρωπάκια και τεμπέληδες', αλλά και συνολικά η κυβέρνηση που καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό και στοχοποιεί τους υγειονομικούς ως υπεύθυνους για τα χάλια του δημόσιου συστήματος Υγείας. 

Αυτό μαζί με πολλά άλλα παρόμοια περιστατικά αποδεικνύουν εκτός των άλλων ότι η πρόσφατη πολυδιαφημισμένη αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα, όσον αφορά στη 'διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας νοσηλευτικών ιδρυμάτων', κάθε άλλο παρά προστάτευσε τους υγειονομικούς - θύματα επιθέσεων.

Η κυβέρνηση να πάρει επιτέλους μέτρα προστασίας μας εδώ και τώρα"!

Η ΟΕΝΓΕ ζητεί:

Την πρόσληψη επαρκούς μόνιμου προσωπικού φύλαξης σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας για την ασφαλή άσκηση του έργου μας.

Η Διοίκηση του Γ.Ν Χαλκίδας να αναλάβει άμεσα όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες σχετικά με τα καταγγελλόμενα περιστατικά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Καταγγελία γιατρού για ανασφαλή εφημερία στη Μονάδα Μολάων - Απάντηση από την 6η ΥΠΕ
Τι λέει η εικόνα της μύτης για την υγεία σας
Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ την Τετάρτη