Αναφορά για ανασφαλή εφημερία στις 20 Αυγούστου, έκανε καρδιολόγος του Νοσηλευτικής Μονάδας Μολάων.

Η αναφορά εστάλη στη Διεύθυνση της Ιατρικής Υπηρεσία Νοσηλευτικής Μονάδας Μολάων, στον αναπληρωτή διοικητή και τη διοικήτρια Γ.Ν. Λακωνίας.

Η γιατρός Μαρία Βλαχοπούλου τονίζει ότι μόνο εκείνη εφημερεύει ως παθολογικός τομέας για όλη τη Νότια Λακωνία.

Σημειώνει πως δεν υπάρχει παθολόγος σε πρωινή λειτουργία, ούτε χειρουργός. Ο εφημερεύων ορθοπεδικός με εντολή της διοικήτριας του Γ.Ν. Λακωνίας θα προσέλθει μετά τις 3μ.μ., ενώ δεν εφημερεύει ακτινολόγος.

Δηλώνει ότι "δεν αναλαμβάνω καμία ευθύνη για περιστατικά που χρήζουν ορθοπεδικής ή χειρουργικής αντιμετώπισης σε τουριστική περιοχή γεμάτη με κόσμο. Επιφυλάσσομαι για τη νομική και αστική μου κάλυψη".

Για το θέμα υπήρξε απάντηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), την οποία ανάρτησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

" Η εφημερία στην ΝΜ Μολάων καλύπτεται με ασφάλεια.

Τον χειρουργικό τομέα καλύπτει Ορθοπεδικός και τον Παθολογικό τομέα καλύπτει Καρδιολόγος. Στο ΤΕΠ εφημερεύουν 3 ιατροί υπαίθρου και 1 ειδικευόμενη Παθολογίας. Για ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις υπάρχει σύμβαση με ιδιωτική εταιρία για τις αξονικές ακτινογραφίες.

Στο πρωινό ωράριο χειρουργικά περιστατικά θα διακομίζονταν στη Σπάρτη ή οποιοδήποτε άλλο περιστατικό κριθεί οτι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στους Μολάους".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι λέει η εικόνα της μύτης για την υγεία σας
Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ την Τετάρτη
Άνοια: Νέοι παράγοντες κινδύνου η χοληστερόλη και η φθίνουσα όραση