Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε κατηγορηματικά πως ζήτησε από ανεξάρτητη εταιρεία να ελέγξει το Ινστιτούτο Prolepsis.
Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, με αφορμή τις φήμες σχετικά με το Ινστιτούτο.
Η κ. Λινού αναφέρει αναλυτικά τα εξής:
"Με ενημέρωσαν ότι η συνεχιζόμενη ψευδολογία από συγκεκριμένο κέντρο περιέλαβε χθες δήθεν απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει από ανεξάρτητη εταιρεία να ελέγξει τις σε βάρος μου καταγγελίες. Παρόλο που ο πρόεδρος, κ. Κασσελάκης, σε επικοινωνία που είχαμε, αρνήθηκε κατηγορηματικά την ύπαρξη τέτοιας απόφασης, προσωπικά δεν θα είχα καμία αντίρρηση να πραγματοποιηθεί άμεσα.
Το Ινστιτούτο Prolepsis και όλα του τα προγράμματα, ούτως ή άλλως, ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές, διεθνείς ελεγκτικούς οργανισμούς, και από κρατικούς φορείς. Για κάθε πρόγραμμα, υποβάλλονται εκθέσεις πεπραγμένων μαζί με οικονομικούς απολογισμούς προς κάθε ενδιαφερόμενο, οι οποίοι τα αξιολογούν όχι μόνο ως προς τη νομιμότητά τους και τη χρηστή διαχείριση των κονδυλίων, αλλά και ως προς την αποτελεσματικότητά τους. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι οποιοσδήποτε επιπλέον έλεγχος θα επιβεβαιώσει ότι το έργο αυτό ήταν πάντα και νόμιμο, και ηθικό, και αποτελεσματικό.
Οι μεταμεσονύχτιες αναδημοσιεύσεις προσποιούνται ότι θέτουν σοβαρά ερωτήματα. Δεν αναζητούν όμως ειλικρινά τις εύκολα προσβάσιμες απαντήσεις, οι οποίες προκύπτουν από δημόσια στοιχεία που παραμένουν στη διάθεση όλων και είναι πλήρως διαφανή. Αδικούν το έργο μιας ομάδας 30 επιστημόνων και εκατοντάδων εθελοντών και αποσκοπούν μονάχα σε μικροκομματικές φιλοδοξίες.
Οι παράπλευρες όμως απώλειες αυτών των φασιστικών συμπεριφορών ("ρίξε λάσπη και κάτι θα μείνει") είναι η ελλιπής συζήτηση και ανεπαρκής αντιμετώπιση των ανισοτήτων στη χώρα μας, καθώς και η απουσία οποιασδήποτε σοβαρής και ουσιώδους αντιπολίτευσης".
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Καρδιακή προσβολή: Οι β-αναστολείς συνδέονται με κατάθλιψη στη μετεγχειρητική φροντίδα
Δράμα: Κανένα ενδιαφέρον για 5 θέσεις παθολόγων, παρά το επίδομα άγονου
Περιεμμηνόπαυση: Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον γυναικολόγο σας