Πυκνώνουν οι επιθέσεις κατά υγειονομικών σε δομές του ΕΣΥ. Τελευταίο...κρούσμα είναι η επίθεση εναντίον νοσηλευτή στο νοσοκομείο Φιλιατών, ο οποίος μάλιστα υπέστη και μήνυση από τους συνοδούς ασθενούς!

Όπως καταγγέλλει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της 14ης Αυγούστου στην Παθολογική κλινική. Ακολουθεί η περιγραφή από τον κ. Γιαννάκο:

"Συγγενής ήταν στο δωμάτιο νοσηλευόμενης ασθενούς με άνοια. Ανήσυχη η ασθενής έσπαγε, πέταγε τα πάντα. Ορούς, ρούχα, ιματισμό. Ζήτησαν οι συνοδοί να έρθει το νοσηλευτικό προσωπικό να την περιποιηθεί. Οι νοσηλευτές έκαναν νοσηλεία και παρακάλεσαν να τη προσέξει ο συνοδός έως ότου τελειώσουν τη δουλειά τους, για να πάνε μετά στο θάλαμο να τη περιποιηθούν".

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, οι συγγενείς την άφησαν επιδεικτικά, με αποτέλεσμα η ασθενής να κάνει ζημιές.

Ο νοσηλευτής τότε απευθύνθηκε στους συνοδούς: "Άρχισε ο ένας συνοδός να του ρίχνει στο ψαχνό, μπουνιές, κλωτσιές", τονίζει ο κ. Γιαννάκος, για να σημειώσει:

"Ο συνάδελφος πήγε κτυπημένος για αντιμετώπιση στα επείγοντα. Κινήθηκε η αυτεπάγγελτη ποινική διαδικασία σε βάρος του συνοδού, αλλά ποιο είναι το απίστευτο; Πήγε και ο ίδιος και κατέθεσε μήνυση σε βάρος του νοσηλευτή, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της επόμενης μέρας"!

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος, επειδή ο συνοδός δεν είχε...πληρώσει το παράβολο της μήνυσης που κατέθεσε.

"Τρώμε ξύλο για ευρώ τον μήνα, δουλεύουμε νυχθημερόν και πάμε και κατηγορούμενοι στα δικαστήρια", σχολιάζει...

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς - πνευμόνων στην Ελλάδα
Νέο θεραπευτικό μονοπάτι για τη θεραπεία της μεταβολικής ηπατικής νόσου
Επίσκεψη του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στη Λήμνο